• BIST 9142.4
  • Altın 2321.249
  • Dolar 32.3855
  • Euro 34.8742
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C

Van Gölü'nde deniz otobüsü seferleri

Van Gölü'nde deniz otobüsü seferleri
Bitlis’in Ahlat İlçesi ile Van arasında deniz otobüsü seferleri başladı.

 

Bitlis’in Ahlat İlçesi ile Van arasında deniz otobüsü seferleri başladı
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, şimdilik sadece haftasonu sefer yapacak 2 otobüsün bölge ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi.

Karayoluyla yaklaşık 3 saat süren Van-Ahlat arası mesafe deniz otobüsüyle 1 saat 45 dakikaya düşüyor. Yolculuk sırasında da gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Şimdilik sadece haftasonu sefer yapacak 70 kişilik deniz otobüsleri Van’dan sabah 09.00’da hareket edip akşam 17.00’da ise tekrar Van’a dönecek. Ahlat Belediye Başkanı MHP’li A. Mümtaz Çoban uzun yıllar önce Van-Ahlat arası deniz otobüsü seferlerinin yapıldığını, bunun da bölgenin ekonomisine katkı sunduğunu söyledi. Bu tarihi tekrar canlandırmak adına Kuzey Van Gölü Selçuklu Turizm ve Gelişme Bölgesi Eylem Planı Projesi kapsamında Ahlat - Van arası deniz otobüs seferleri başlattıklarını anlatan Çoban, bunun bölgeye büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi. Belediye Başkanı Çoban şöyle konuştu:

"Urartu Selçuklu köprüsü adı altında başlayan seferlerimizde ki amacımız bölgenin Turizmini aktif hale getirmek, il ve ilçemiz arasında ticareti canlandırmak, bölgede hava, kara ve deniz ulaşımında bağlantıyı kurmak. Van havalimanına gidecek olan vatandaşlarımızın kısa bir sürede havaalanına ulaşmasını sağlamak. Tabi bunlar tamamen vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda olacak şeyler. Şu an sadece hafta sonu hizmet yapacak otobüslerinin gelen talep doğrultusunda hafta için her gün olmasını bizlerde arzuluyoruz. Otobüs seferlerinin başlaması bir hayaldi. Bizlerde bu hayali gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Deniz otobüsü seferlerinin başlamasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Van Valimize teşekkür ediyorum."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim