• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Van turizmi geleceğini arıyor

Van turizmi geleceğini arıyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "Van Turizmi Geleceğini Arıyor" Çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı.

YYÜ yerleşkesindeki Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde 19 Aralık'ta yapılan ve iki gün süren çalıştayın ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, çalıştayın sonuç bildirgesini açıklamak için gazetecilerle bir araya geldi.

Battal, kentin geçmişte önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, bugün gelinen nokta itibarıyla kente gelecek turistlerde olumsuz bir algı oluştuğunu ve bu algıyı yıkmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Düzenledikleri çalıştayın bu noktada amacına ulaştığını anlatan Battal, çalıştayın Van'ın turizmine ilişkin çok önemli sonuçların ortaya çıkmasına vesile olduğunu ifade etti.

Battal, kentte turizmle ilgili bütün plan, yatırım, eğitim, organizasyon, geliştirilecek turizm çeşitleri, koordinasyon gibi birçok konuda turizmi şekillendirmek için "Turizm Konseyi" oluşturulması kararı alındığına dikkati çekerek, konseyin geniş bir temsil kabiliyetine sahip olmasının benimsendiğini dile getirdi.

Çalıştayda öne çıkan bir başka önerinin de bölgede yer alan illerin kentin turizm partneri olarak kabul edilmesi olduğunu bildiren Battal, söz konusu illerin Van'ın turizmde rakibi değil partneri olarak görülmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi konusunda fikir birliğine varıldığını kaydetti.

Battal, çalıştayın açış konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanları tatil için davet ettiğini anımsatarak, "Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ımızın ve bakanlarımızın Van'a gelip Van Gölü'nün o şifa verici özelliğiyle buluşmalarını temenni ediyoruz. Kendilerini tatillerini geçirmek üzere tekrar Van'a davet ediyoruz" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim