• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Van Way, havada iki ay bile kalamadı

Van Way, havada iki ay bile kalamadı
Van’ı ikinci kez 5.6 şiddeti ile çarpan deprem felaketinde iki otel de yerle bir oldu. Yaklaşık 12 kişinin hayatını kaybettiği depremde en çok konuşulan ise Bayram Otel oldu.

Van Way ile havada iki ay bile kalamadı

Van’ı ikinci kez 5.6 şiddeti ile çarpan deprem felaketinde iki otel de yerle bir oldu. Yaklaşık 12 kişinin hayatını kaybettiği depremde en çok konuşulan ise Bayram Otel oldu.

7.2 şiddetindeki ilk depremin ardından sağlam raporu verilen otelin enkazında kendisi de kalan ve bir süre sonra kurtarılan Aslan Bayram’ı Türk ekonomi dünyası yılbaşında kurduğu Van Way Havayolu şirketiyle duymuştu. 
 
Bayram'ın yılbaşında hayata geçirdiği bölgenin Van merkezli ilk havayolu şirketi olarak kurulan Van Way Airlines şirketinin de kuruluşundan iki ay sonra hizmetlerini durdurduğu ortaya çıktı. Borajet'in uçak koltuklarını Van merkezli noktalara kiralayan Aslan Bayram, yeterli yolcuya ulaşamadığı için havayolu şirketini kurulduğu ocak ayından iki ay sonra kapatmak zorunda kaldı. 
 
TÜRK İŞADAMINDAN KENTİNE BİR İLK
 
15 Ocak 2011’den itibaren kısa bir süreliğine Gaziantep, Trabzon ve Ankara seferlerine başlayan Van Way Airlines şirketi ile Borajet'in ortaklığının 2 ay sonra bittiği belirlendi. Sahibi olduğu otobüs firması Best Van'ın yanı sıra Van'ı havayoluyla da bağlamak isteyen Bayram, yurtdışı uçuşları için de başvuruda bulunmayı planlıyordu. Van Way Airlines sisteminin tam doluluğa ulaşmayan uçaklar nedeniyle istedikleri gibi gitmediğini anlatan Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, imzadan 2 ay sonra anlaşmalarını sona erdirdiklerini söyledi. 
 
AYDA 500 BİN $ ZARAR 

Bayram'ın iyi niyetle Van'ı çekim merkezi haline getirmeye çalıştığını anlatan Peker, “Havacılık sabır ve yatırım isteyen bir sektör. Borajet olarak Van'a tek başımıza yatırım yapacak durumumuz yoktu. Bu nedenle Aslan Bayram ile anlaştık. Ancak yeterli yolcu olmadığı için seferlerimizi kapatmak durumunda kaldık” dedi. Uçağın Van merkezli yaptığı uçuşlarda istenilen doluluğa ulaşmadığını belirten Peker, “Uçak kalktığı anda 15 bin dolar zarar yazıyordu. Aylık 500 bin dolara dayanan giderlere şirket 2 ay dayanabildi” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim