• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Van'a ilk gece uçuşu Sun Express'ten

Van'a ilk gece uçuşu Sun Express'ten
Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu Sun Express, pist çevresindeki arazi yapısı nedeniyle C kategorisinde sınıflandırılan ve bugüne kadar sadece gündüz uçuşları düzenlenebilen Van Ferit Melen Havalimanı'na gece uçuşu yapan ilk havayolu

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 15.00'da kalkan Sun Express'in ilk gece uçuşuna Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV İzmir Müdürü Erkan Balcı, İzmir Vali Yardımcısı Zühtü Dağlı, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak ile birlikte İzmir turizm, iş ve basın dünyasından isimlerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
 
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, RNP AR sisteminin uyduya dayalı çok hassas yaklaşma sistemi anlamına geldiğini belirterek, “13 Aralık itibariyle bu sistemi duyurduk ve havayolu firmalarının kullanımına sunduk. SunExpres de ilk kullanıcı oldu” dedi.
 Dünya ile eş zamanlı kurulan RNPAR sistemi sayesinde kötü hava şartları nedeniyle yaşanan sefer iptallerinin en aza ineceğini vurgulayan Orhan Birdal, “Sistem özellikle havalimanına en kısa yoldan yaklaşmayı sağladığı için havayolu firmaları için maliyetlerde ciddi bir avantaj sağlayacak. RNP- AR sistemini diğer havalimanları kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
 Van'a ilk gece uçuşunu gerçekleştiren havayolu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Sun Expres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da, sistemi kurmak için iki yıldır yoğun bir çalışma sürdürdüklerini dile getirerek, üretici firma Boeing ile de görüştüklerini ve ABD'nin Seattle eyaletindeki Boeing firmasındaki simülatörlerle başladıkları çalışmayı Türkiye'de sürdürdüklerini kaydetti.
 Say, RNPAR adlı sistem sayesinde Van Ferit Melen’e ilk uçuşu gerçekleştirdiklerini söyledi: “Van'a İzmir'den ilk uçuşu gerçekleştiren havayolu biz olmuştuk. Ancak Van Ferit Melen Havalimanı bilindiği gibi arazi şartları nedeniyle sadece gündüz uçuşlarına açık bir havalimanıydı. RNP AR sisteminni kurulması ile birlikte gece uçuşlarına da açıldı. Bugünde ilk gece uçuşunu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”
 
Türkiye'de ilk kez kendilerinin kurduğu sistemle yakıt ve zaman tasarrufu da sağlandığını söyleyen Say, kısa süre içinde Kıbrıs ve Elazığ’a de sefer başlatacaklarını belirtti ve şöyle konuştu:
 
“Van'a uçacak yolcularımıza da işlerini gündüz tamamlayıp gece uçuşlarıyla evlerine dönebilme imkanı getirecek. İzmir ile Kıbrıs'ın Lefkoşa Ercan Havalimanı arasında seferler nisan ayı itibariyle başlayacak. Yurtiçinde ise İzmir ile Elazığ ve Hatay uçuşları çok yakın bir zamanda başlayacak.”
 
İzmir'i aktarma merkezi yapan Sun Express, haftada 272 tarifeli ve direkt uçuş ile kenti Türkiye ve Avrupa'nın birçok kentine bağlıyor. İzmir'den en çok noktaya direkt uçan havayolu şirketi Sun Express, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Malatya, Samsun, Trazbon ve Van'dan; Amsterdam, Basel, Berlin- Tegel, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Köln/ Bonn, Münih, Stutgart, Viyana ve Zurih'e İzmir üzerinden ulaşma imkanı sunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim