• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Vanelli 23 görenleri hayran bırakıyor

Vanelli 23 görenleri hayran bırakıyor
Bir işadamının hayalinden canlandı, şimdi görenlerin yüreklerini hoplatıyor.

İçinden keyif taşan, yerli yapım yepyeni bir trawler: Vanelli 23 Classic.

2008'de hayallerden kâğıt üzerine taşınan, 2009 ortalarına doğru inşaatına başlanan 23.3 metrelik bu trawler, vinilester ve epoksi kompozit gövde yapısı ile 2011 Ocak ayında denize indi. Her teknenin birbirine benzeyen özellikleri mutlaka vardır. Ancak Vanelli açık alandaki geniş mekânları, denizciliği, konforu, yakıt tasarrufu ve dengeli gövdesi ile fark yaratan bir ‘yerli' yapım. Vanelli 23 Classic model Bianca, Antalya'da suya indikten sonra ilk durağı İstanbul'da, Avrasya Boat Show'da boy gösterdi. Fuardaki en büyük yat olması sebebiyle hem denizseverlerin hem de basının ilgisi oldukça yoğundu.

Dış mekân

Kıç tarafta yüzme platformu, 8 kişilik yemek masası, baş tarafta şemsiyesiyle oturma grubu yer alıyor. Flybridge ise güneşlenmekten hoşlanan konuklar için geniş minderlelerle donatılmış. Burada ayrı bir kumanda mahalli mevcut.

İç mekân

Tekne ana ve VIP kamara olmak üzere 2 adet çift kişilik kamaraya sahip. 2 adet tek kişilik yataklı 2 misafir kamarası kıç tarafta konumlandırılmış. Merkezi klima sistemiyle serinleyen kamaralarda uydu alıcısı, Bose müzik sistemi gibi eğlence donanımı da unutulmamış. Türkün Holding bünyesindeki tekstil ve iç dekorasyon firması Deco Center'ın sade ve şık çizgisiyle döşenen kamaralar, bej, beyaz ve lacivertin hakimiyeti altında. Mürettebat kamaraları ise baş tarafta bulunuyor.
Giorgetti mobilyalarla bezeli salon, kamaralarda yakalanan tarza saygı duruşu niteliğinde. İnce işçilik, kararlı bir duruş sergiliyor. Mobilya ve aksesuvarlarda ise tercih edilen imza Foresti olmuş.

Donanım

Tekne sahibi ve konuklarının konforunu ön planda tutan üretim anlayışı donanımda da kendini gösteriyor. Vanelli 23 Classic'in konukları, elektrikli aletlerin kullanılması için motor sesine maruz kalmak zorunda değil. 2 adet CAT 18 kw jenaratöre sahip teknede istenirse jenaratörler iptal edilip inventer yardımıyla aküden elektrik sağlanabiliyor.

MTU 540 HP 1800 rpm ağır devirli motor, Simrad navigasyon ekipmanı, Gianneschi pompalar, Lofrans ırgatlarla tekne, imalat kalitesini de ortaya koyuyor.

'Kendine hayran bırakacak tekneler üretmek istiyoruz'
Dünya çapında bir tekstil tedarikçisi olan işadamı Erol Türkün, Antalya'da inşa ettirdiği Vanelli 23 Classic ile tekstilden sonra yepyeni bir alanda daha isminden başarıyla söz ettirdi. Vanelli Yachts'ın sahibi Türkün sorularımızı yanıtladı...

Proje nasıl doğdu?

Projeye başlarken denizde yaşamı keyifli ve konforlu hale getirmek en önemli amacımızdı. Tüm çalışmalarımızı, "Amacımızı seyir esnasında en iyi şekilde nasıl hayata geçirebiliriz?" sorusunu göz önünde bulundurarak yaptık. Hayalimizde Akdeniz yaşam biçimine uyumlu, geniş dış yaşam alanı ile ekonomik uzun yol yapabilen, trawler tarzı, keyif ve seyahat teknesi vardı. İşte Vanelli Classic 23, bu hayalin vücut bulmuş hali oldu diyebiliriz.

Tekne suya indikten sonra nasıl tepkiler aldı?

Tasarımı, iç ve dış dekorasyonu ve duruşuyla kendine has karakteri olan bir tekne Vanelli Classic 23. Öncelikle Boğaz'a yakışan, onun akıntısına aldırış etmeyen, içindekilere denizin sallantısını hissettirmeyen stabil yapısı herkesi etkiledi. Bunun yanı sıra konforu, son teknolojiye uygun teknik donanımı, tamamen Deco Center imzası taşıyan iç dekorasyonu da fazlasıyla beğeni ve takdir topladı.

Vanelli Yachts'ın hedefleri neler?

Vanelli Yachts'ın en önemli hedefi kendini geliştirmek, kaliteden ve son teknolojiden ödün vermeden kullanıcıyı seyir esnasındaki ekonomisi ve konforuyla kendine hayran bırakacak yeni tekneler tasarlayıp üretmek olacaktır. Muhakkak, farklı modeller tasarlayacağız ama önceliğimizde Vanelli 100 ve Vanelli Classic 23 modellerinin mevcut iki projesinin talebe göre üretimini yapmak var.

Vanelli 23 Classic'in Teknik Özellikleri

Tam Boy: 23.3 metre
En: 5.9 metre
Ağırlık: 54 ton
Motor: 2X540 HP
Yakıt Kapasitesi: 3.000 litre
Su Kapasitesi: 1.850 litre
Seyir Hızı: 15 knot

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim