• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Vapur kazasında savcılık itirazı reddedildi

Vapur kazasında savcılık itirazı reddedildi
Eminönü'nde, arabalı vapura binen otomobilin denize düşmesi sonucu bir çocuğun öldüğü olayla ilgili yürütülen soruşturmada 3 kişinin serbest bırakılmasına yapılan savcılık itirazı reddedildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek'in, olayla ilgili gözaltına alınan gemi kaptanın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin nöbetçi İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına yaptığı itiraz, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Mahkeme, savcılığın şüphelilerin serbest bırakılmasına yaptığı itirazı haksız bularak, tutuklama talebini reddetti.

Olayın geçmişi

Eminönü'nde, 15 Mart'ta Sirkeci-Harem seferini yapan "Sadabat" isimli arabalı vapura son araç olarak binen Ebru Güleren Yılmaz'ın kullandığı otomobil, kapak üzerinden denize düşmüş, sürücü Yılmaz, 5 yaşındaki kızı Ece Su ve annesi Şaziye Güleren (65) ile Mine Dalkılıç denizden çıkarılmıştı. Anneanne, torun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, sürücü Yılmaz ile Mine Dalkılıç ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, lösemi hastası olduğu öğrenilen 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm, Özay Yaşar ve Levent Dümen gözaltına alınmış, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişti.

Nöbetçi mahkeme, 3 şüphelinin de serbest bırakılmasına karar verirken, kaptan Atalay hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetmişti. Soruşturma savcısı Çiçek de bu karara itiraz ederek, feribotun arka kapağı kapatılmadan hareket etmesi nedeniyle şüphelilerin, taksirle ölüme sebebiyet verdiğini gerekçe göstermişti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim