• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Varan'ın başına Haluk Ulusoy geçti

Varan'ın başına Haluk Ulusoy geçti
Varan’ın satın alınması sonrasında tüm operasyonların başına Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy geçiyor.

Varan'ın başına Haluk Ulusoy geçti

Varan’ın satın alınması sonrasında tüm operasyonların başına Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy geçiyor.

Rekabet Kurulu’nun 9 Şubat’ta Varan Turizm’e ait marka ve logonun Ulusoy’a devrine izin vermesinin ardından seyahat sektöründeki dev birleşmenin ayrıntıları da netleşiyor.

Milliyet'in haberine göre, Türkiye’nin en köklü otobüs işletmelerinden Ulusoy ve Varan’ın bir araya gelmesiyle Varan’ın 120 ve Ulusoy’un 300 otobüslük filosu birleşmiş oluyor. Ancak birleşme şehirlerarası taşımacılıkla sınırlı değil.

Havaş ve Çelebi gibi yer hizmetlerine girmek ve İDO ile ortak entegre taşımacılığa başlamak gibi bir çok proje gündemde. Tüm bu operasyonların başında ise Haluk Ulusoy olacak.

Haluk Ulusoy’un bu amaçla 2011’in son günlerinde ‘Haluk Ulusoy ve Kardeşleri Kargo Taşımacılığı Depolama ve Lojistik’ adlı şirketinin ismini olağanüstü genel kurula giderek ‘Varan Otobüs İşletmeleri Turizm Seyahat ve Nakliyat’a çevirdiği ortaya çıktı.

Haluk Ulusoy’un önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlatmak istediği belirtiliyor.

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Ulusoy Topluluğu, Ekim 2008’de üçe bölünmüş, topluluk şirketleri, iki kardeş Saffet Ulusoy ve Yılmaz Ulusoy ile yeğenleri Ali Can Ulusoy (merhum Cemal Ulusoy’un oğlu) arasında paylaşılmıştı. Saffet Ulusoy, Ulusoy’un yolcu taşımacılığı, Yılmaz Ulusoy turizm ve Ali Can Ulusoy da lojistik şirketlerini almıştı. Rekabet Kurulu’nun Varan ve Ulusoy birleşmesine izin vermesiyle Saffet Ulusoy’un oğlu Haluk Ulusoy’un yeni girişim için önü açılmış oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim