• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Vergisiz getirilen 5 lüks araca el konuldu

Vergisiz getirilen 5 lüks araca el konuldu
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye vergisiz getirilen toplam değeri 1 milyon 300 bin TL olan 5 lüks araç ele geçirdi.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, sahte belgelerle yurtdışında yakın zamanda ölen kişiler üzerinden miras kalmış gibi gösterilerek Türkiye'ye vergisiz getirilen toplam değeri 1 milyon 300 bin TL olan 5 lüks araç ele geçirildi. 19 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aldıkları bir ihbarı değerlendiren İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, tescil edilen sahte beyannamelerle ve miras yolu ile vergilerden muaf olarak ithal edilmek istenen Mercedes marka araçların araç kullanma ruhsatları ve araç mülkiyet belgelerinde yapılan incelemelerde muayene ve satın alınma tarihlerinde tahribat yapıldığını tespit etti. Belgelerin yapılan kriminal incelemesinde; bilgisayar ortamında printer yardımıyla tahrifat yapılarak yazılmış oldukları tespit edilen araçların, miras yolu ile vergilerden muaf olarak ithal edilmek istendiği belirlendi. Söz konusu araçları miras yolu ile vergilerden muaf olarak Türkiye'ye sokan şüphelilerin, yakın zamanda yurtdışında vefat eden ve Türkiye'de varisleri bulunan kişileri araştırdığı belirlendi. Bulunan kişilerin varislerine bin 500 Euro teklifte bulunarak şahısların üzerine, kendilerine ait olmayan araçları sahte evraklarla araç satış işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplam da Miras yolu ile vergilerden muaf olarak sahte belgeler kullanmak suretiyle araç ithalatı ile ilgili soruşturmalar kapsamında piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 300 bin TL olan 5 adet lüks araca el konuldu. 19 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu uyarınca Savcılığa suç duyurusun da bulunuldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim