• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Vestel, akıllı telefonunu IFA'da tanıttı

Vestel, akıllı telefonunu IFA'da tanıttı
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük elektronik fuarı IFA’ya 19. kez katılan Vestel, toplam 480 farklı ürününü toplam 2 bin 650 metrekarelik iki standında sergiliyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük elektronik fuarı IFA’ya 19. kez katılan Vestel, toplam 480 farklı ürününü toplam 2 bin 650 metrekarelik iki standında sergiliyor. Vestel’ in ilk kez IFA’ da görücüye çıkan yüzde 100 yerli tasarım ve üretim akıllı telefonu Vestel standının yıldız ürünü oldu.

Vestel, IFA’da akıllı telefonlarının 4.3”, 4.7” ve 5” ekranlı üç farklı prototipini sergiliyor. Türk mühendisler tarafından geliştirilen Vestel akıllı telefon Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine ve kullanıcıların istekleri doğrultusunda değiştirilebilir donanım özelliklerine sahip.

Her bütçeye hitap edecek üç farklı akıllı telefon modeliyle Ocak’ta Türkiye pazarına giriş yapacaklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şöyle konuştu:

“Vestel akıllı telefon, göz alıcı tasarımı ve yüksek teknolojisiyle ileri teknolojiye sahip ürünler geliştirme ve üretmedeki iddiamızı gözler önüne seriyor. Elektronik konusundaki tecrübemiz sayesinde, devre şemalarına kadar üretimi kendi fabrikalarımızda yapıyoruz. Esnek yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde akıllı cep telefonunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. 5 inç ’ten büyük ekranlı, full HD çözünürlüklü, dört çekirdekli üst seviye telefonlar geliştirmeyi de hedefliyoruz.” 

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel’in üretim yaptığı her alanda ilk beşte yer almayı hedeflediğini belirterek şunları söyledi:

“Sektörde çok büyük rakipler olmasına karşın, ihracat için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşüyoruz. Üretim yaptığımız her alanda ilk beşe girmek hedefimiz. Örneğin yılda yaklaşık 10 milyon TV üretiyoruz ve bu konuda ilk beşteyiz. Akıllı telefonda da bu hedef doğrultusunda hareket edeceğiz.”

Yerli tasarım akıllı telefona yerli uygulamalar yolda

Ocak ayında satışa çıkacak Vestel Akıllı Telefonlar için yazılım konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Vestek adlı grup şirketimiz yerel uygulamalar üzerinde çalışıyor. Bir yerli uygulama ekosistemi oluşturarak Vstore adlı bir uygulama mağazasında bunları kullanıma açmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüketicilerin kredi kartıyla internet üzerinden ya da mobil cihazda alışveriş yapmakta tereddüt ettiğini söyleyen Erdoğan, istenen miktarın yüklenebildiği bir ön ödemeli kartla Vstore üzerinden uygulama satışı yapacaklarını da sözlerine ekledi.
“IFA’nın en önemli katılımcılarından biriyiz”

Elektronik ve beyaz eşya sektörlerinde Vestel’in büyük müşterilerle temas kurduğu en önemli fuarın IFA olduğunu söyleyen Erdoğan, fuardaki Vestel standında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Vestel’in üretim gücünü yansıtan geniş ürün yelpazemizle IFA’nın en önemli katılımcılarından biriyiz. IFA sayesinde sadece yeni ürünlerimizi sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda önemli müşterilerimizle bir araya gelerek onların fikirlerini alma olanağı da buluyoruz. IFA’da Vestel’in üstün teknolojisini hem mevcut hem de potansiyel müşterilere tanıtarak yeni işbirliklerine imza atmayı hedefliyoruz.”

Avrupa’nın en büyük LED TV’si Vestel’den

Vestel’in 110 inç (2.79m) büyüklüğündeki LED TV’sinin Avrupa’da üretilen en büyük LED TV olduğunu belirten Erdoğan, televizyon ihracatıyla ilgili de şunları söyledi:

“2013 yılının ilk yedi ayında 4 milyon televizyon ihracatı gerçekleştirdik. Smart TV ihracatımızı geçen yılın sonuna göre yüzde 70 arttırdık. İhracat pazarlarımıza sürekli yenilerini ekleyerek büyüyoruz.”

Vestel’in Borderless, Ultra High Definition ve Super Narrow Bezel televizyon modelleri de IFA’daki standda tasarımı ve teknolojisiyle göz dolduran ürünler arasında yer alıyor. 

Vestel ihracat ağına Brezilya’yı ekledi

Vestel’in ihracat ağının her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken Erdoğan, geçen yıl Uruguay ile başladıkları Latin Amerika ihracatına bu yıl bölgenin en önemli ülkelerinden Brezilya’yı eklediklerini belirtti. Erdoğan, Latin Amerika’nın Vestel’in Avrupa’dan sonra en önemli ihracat pazarı olacağını belirterek, “Yakın zamanda aynı büyümeyi Asya’da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Vestel’in tamamı yerli üretim akıllı tahtalarına dünyanın dört bir yanından talep geldiğini de vurgulayan Erdoğan, “Sadece Avrupa ile değil, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avusturalya ile de akıllı tahta için görüşüyoruz. Kuzey Amerika ihracatımız ise yakında başlayacak” dedi.

Vestel’in dijital kutu satışında da başarılı bir yıl geçirdiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Avrupa’nın yanı sıra Afrika’da Rwanda ve Uganda’ya dijital kutu satıyoruz” diye konuştu.

Vestel’den Çin’e buzdolabı ihracatı

Beyaz eşya sektörünü değerlendiren Erdoğan, ekonomik kriz dolayısıyla Avrupa pazarının daraldığını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Buna rağmen biz Vestel olarak yüzde 7 büyüme gerçekleştirdik. Beyaz eşyada Avrupa dışında Avusturalya, Hindistan, Afrika, Ortadoğu, Okyanusya ve Güney Amerika pazarlarına ihracat yaptık. Avrupa’da satın aldığımız yeni markalar Servis, Atlantik ve Newpal ile pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Vestel’in Uzakdoğu’daki rakiplerine göre daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

“A enerji sınıfı ürün gamında birçok yeni ülkeye ihracat yapmaya başladık. Dünyanın en büyük buzdolabı üreticisi Çin’e French Door buzdolabı ihraç ediyoruz. Uzak pazarlarda var olma stratejimiz doğrultusunda Myanmar’a bulaşık makinesi, yine Güneydoğu Asya’da Vietnam, Tayland, Singapur ve Endonezya’ya çamaşır makinesi ihracatı gerçekleştiriyoruz.”

Türkiye’nin uzaktan takip edilebilen ilk ankastre fırını

Vestel’in ilk kez IFA’da görücüye çıkardığı ürünler arasında yer alan Vestel Ready Cook, Türkiye’nin uzaktan takip edilebilen ilk ankastre fırını olarak dikkat çekiyor. 150 farklı programa sahip Vestel Ready Cook’un pişirme fonksiyonu telefon ve tablet uygulaması aracılığıyla dışarıdan yönetilebiliyor. IFA’da ilk kez sergilenen ürünlerden biri olan Vestel Ready Cook, kullanıcılarına pişirme tercihlerini kaydetme imkanı da sunuyor.

Vestel’den IFA’da elektronik şov

Akıllı Telefon

İlk kes IFA’da görücüye çıkan Vestel Akıllı Telefonları, yüzde 100 yerli üretim ve tasarım ürünü. Göz alıcı tasarımları ve yüksek teknolojileriyle 4.3”, 4.7” ve 5” olmak üzere üç farklı ekran boyutu bulunan telefonlar Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip.

110 inc TV (2.79m)

Avrupa’da üretilen en büyük LED TV olan Vestel 110” LED TV, XL TV konseptini büyük ekrana taşıdı. Vestel 110” LED TV, evde sinema keyfini yüksek kalitedeki görüntü ve sesiyle destekliyor ve tasarım detaylarıyla kullanıcıya kişiselleştirme imkanı sağlıyor. 

32” 42” ve 50” SNB (Super Narrow Bezel/Süper İnce Bezel) TV

Super Narrow Bezel TV, plastik ön kabin kullanılmayan yeni tasarım anlayışıyla şıklığı ön plana çıkarıyor. Tasarım detayıyla yüksek kaliteli görüntüyü istenen renk ve kaplamanın uygulanabildiği bir çerçeve ile kullanıcısına sunuyor.

50”, 65”, 84” Ultra high definition (4Kx2K)

Vestel Smart LED TV’ler üstün görüntü ve ses kalitesine sahip.  Şık ve ince tasarımları ile teknoloji ve estetiği bir araya getiren Smart LED TV’ler,  televizyon ekranlarının birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan Smart Center teknolojisine de sahip.

 47” ve 55” Borderless TV

Vestel Borderless TV, kullanıcılarına çerçevesiz bir izleme alanı sunuyor. Çerçevesiz ekran şık ve ince bir görünüm sağlamasının yanında, seyretme açısından ekran üzerindeki maksimum alanın kullanılmasına imkân tanıyor.

LED Aydınlatma Ürünleri

2 yıl içerisinde yerli tasarım ve üretime geçen Vestel LED Aydınlatma, yüzde 80’e kadar tasarruf sağlayan LED Aydınlatma ürünleri ile LED dönüşümünü destekliyor. Cıva içermeyen yapılarıyla çevre dostu olan LED aydınlatma ürünleri, standart aydınlatma armatürlerine göre daha az enerji harcayarak karbon salınımlarının düşmesine katkı sağlıyor.

Vestel LED Aydınlatma’nın LED ampul, spot, tube, panel aydınlatma ve sıva altı gömme armatür ürünleri fuarda sergileniyor.

Profesyonel Ekranlar

Vestel dokunmatik LED ekranın içine yerleştirdiği PC ana kart sayesinde ürettiği akıllı tahtası ile eğitimde çığır açtı. Herhangi bir kalem kullanmaksızın, elle yazı yazılabilen Vestel Akıllı Tahtalar, Vestel ürünü birçok yazılımla uyumlu olarak çalışıyor.

Vestel dijital reklam ve bilgilendirme sektörü için sunduğu ürünlerini de IFA fuarında sergiliyor. Havaalanı, restoranlar, alışveriş merkezleri gibi halka açık alanlarda bilgilendirme ve reklam amaçlı kullanılan Dijital Bilgilendirme Ekranları, Videowall, Transparan Display, bu kategoride sergilenecek ürünler arasında yer alıyor. Otel sektörü için özel olarak tasarlanan yeni arayüze sahip Otel TV Çözümleri de IFA’da ilk kez sergilenecek.

Beyaz eşyada tasarım ve tasarruf ön planda

Vestel akıllı ev konsepti kapsamında geliştirdiği beyaz eşya ürünlerini IFA’da sergiliyor. Kullanıcıların akıllı telefonlar veya tabletler ile uzaktan kumanda edebildiği ürünler sundukları teknolojinin yanında önemli derecede enerji tasarrufu da sağlıyor. Vestel’in, IFA’da sergilediği beyaz eşya ürünleri: 

8 kg Çamaşır Makinesi

Vestel’in A+++ enerji verimliliği sınıfındaki bu ürünü yüzde 80 daha az enerji ve su tüketerek dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Ürün, Vestel çamaşır makinelerinde bulunan hassas yıkama teknolojisi, titreşim azaltıcı gövde yapısı ve sessiz çalışma teknolojisine de sahip.

Ready Cook Ankastre Fırın

Akıllı cep telefonu ve tablet aracılığıyla durum bilgisine ulaşılabiliyor ve pişirme işlemi uzaktan takip edilebiliyor. Pişirme fonksiyonları için yemek tarifleri görüntülenebilen Ready Cook Ankastre Fırın’da 150 hazır pişirme fonksiyonu bulunuyor. Kullanıcılara kişisel pişirme tercihlerini kaydetme imkanı sunan Ready Cook Ankastre Fırın kullanım kolaylığı sağlayan dijital ekrana ve farklı temizleme seçeneklerine sahip.

Nora Tasarım T45 Bulaşık Makinesi

Vestel’in A+++ enerji sınıfı ürün gamında yer alan Nora Tasarım T45 Bulaşık Makinesi, A+++ enerji sınıfı bulaşık makinelerine göre yüzde 20 daha az enerji harcıyor. 10 farklı programla kullanıcısının ihtiyacına en uygun şekilde çalışıyor ve 5,5 litre su tüketen özel programıyla da su tüketimini azaltıyor.

Çok Bölmeli Entegre Soğutucu

Vestel Çok Bölmeli Entegre Soğutucu 713 litre geniş iç hacmi ve çok amaçlı soğutma bölmeleri ile rahat kullanım imkanı sunuyor. İç aydınlatmaları, kullanımı kolaylaştırılmış çekmeceleri, çekmeceli şişe rafları ve nemli saklamaya ayarlanabilir gıda bölmesi ile kullanıcılarının ihtiyaçlarına kolayca karşılık veriyor. A++ enerji sınıfında yer alan ürün düşük enerji kullanımıyla da ilgi çekiyor.

4 Kapılı Geniş Hacim Buzdolapları

18 farklı soğutma fonksiyonu ve isteğe bağlı olarak hem soğutucu hem dondurucu olarak kullanılabilen bölmeleri ile her türlü kullanım amacına uyum sağlayabiliyor. Vestel 4 Kapılı Geniş Hacim Buzdolapları gıdaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayan özel soğutma sistemi ve enerji tasarrufu sağlayan çevresel soğutma özelliğiyle de tüketicilerin tercihi oluyor.

A+++ Kombi Dolap

Vestel A+++ Kombi Buzdolabı,  A enerji sınıfı ürünlere göre yüzde 60 daha az enerji tüketiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim