• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Vestel,akıllı telefon üretecek

Vestel,akıllı telefon üretecek
Akıllı tahtanın ardından akıllı telefon işine girmeyi planlayan Vestel, Türkiye’deki GSM operatörleriyle ‘söz kesmek’ üzere

Vestel,akıllı telefon üretecek

Fatih Projesi’nin ilk ihalesini alan ve 85 bin akıllı tahta üretmek için düğmeye basan Vestel, şimdi de tablet bilgisayar ve akıllı telefon üretmek için kolları sıvadı. Şirket, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen dijital yayıncılık fuarı Anga Cable’da yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Akıllı tahtalar için tasarlayıp ürettikleri teknolojiyi tablet bilgisayarlara kısa zamanda adapte edebilecek altyapıya sahip olduklarını söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, üç yıl içinde akıllı telefon işine girmeyi planladıklarını ifade etti. Erdoğan, Türkiye’deki tüm GSM operatörleriyle görüşme halinde olduklarını belirtti.
 
Dekoderi içinde

 
Fuarda 3D Smart LED TV’yi de ilk kez görücüye çıkartıklarını dile getiren Erdoğan, Digitürk, DSmart gibi dijital platformların kodlu sistemlerini çözen set-üstü kutu ürettiklerini ve bu kutuları talep üzerine televizyonun içine monte ettiklerini vurguladı. Erdoğan, “İnternet kullanımının hızla yaygınlaşması ve hemen her elektronik ürünün internete bağlanabilir hale gelmesiyle kullanıcıların alışkanlıkları da hızlı bir değişim gösterdi. Biz de 2012′de üç boyutlu içerik sunan ve internete bağlanabilen akıllı 3D TV’lerin satışına başladık. 2012′de satacağımız TV’lerin yüzde 25′inin, set-üstü kutuların ise yüzde 20′sinin internete bağlanabilen ürünler olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Hedef 50 milyon dolar
 

Akıllı tahtaları mevcut müşterilerine ve fuarlarda bağlantı kurdukları firmalara sattıklarını belirten Erdoğan, “Hollanda, Almanya, İngiltere, Mısır, Slovenya, Fas ve Tunus bu alanda işbirliği yaptığımız ülkeler arasında. Hedefimiz ise yıl sonuna kadar 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmek” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim