• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

VHF sistemleri modernize edildi

VHF sistemleri modernize edildi
Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü "Safer Seas: Upgrading of Turk Radio" adlı projenin Eşleştirme Bileşeni'nin açılış toplantısını gerçekleştirildi.

VHF sistemleri modernize edildi

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü "Safer Seas: Upgrading of Turk Radio" adlı projenin Eşleştirme Bileşeni'nin açılış toplantısını gerçekleştirildi.

Deniz haberleşmesine yönelik VHF, MF ve HF gibi haberleşme sistemleri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermekle sorumlu olan, ancak 20 yıllık manuel sistemler kullanan Telsiz İşletme Müdürlüğü’nün 2 Temmuz 2004 tarihinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesine dahil edilmesinden sonra, öncelikle hayati önem taşıyan ve 30 mil içerisinde haberleşme imkanı sağlayan VHF sistemleri KEGM bütçesi ile modernize edildi. Projenin Eşleştirme Bileşeninin açılış toplantısı (kick-off meeting) 21 Ekim 2010 Perşembe günü KEGM Anadolu Hisarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

“Safer Seas:Upgrading of Turk Radio” projesinin Eşleştirme Bileşeni toplantısında konuşan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, konuşmasında şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanlığı adına Kıyı Emniyeti Genel Müdürü olarak hepinizi selamlıyor ve “Safer Seas:Upgrading of Turk Radio” isimli projemizin açılış toplantısına hoş geldiniz diyorum. Öncelikle Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Habib Soluk, projemizin Politik Lideri olarak bugün aramızda olmayı çok istiyorlardı ancak yoğun programları nedeniyle katılamadılar ve sizlere iyi dileklerini ve programın bu aşamaya gelmesinde katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletmemi istedi. Bildiğiniz gibi deniz emniyeti Avrupa Birliği’nin öncelikleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Denizci bir ülkede, ana görevleri; deniz haberleşmesi hizmetleri, kurtarma-yardım, refakat, römorkaj ve kılavuzluk hizmetleri vermek olan ve seyir yardımcıları otoriteliği ile yoğun deniz trafiğinin olduğu boğazlar bölgesinde Gemi Trafik Hizmetleri Otoriteliğini üstlenen Genel Müdürlüğümüz Avrupa Birliğinin denizcilik yaklaşımını desteklemek ve yabancı eş kurumlar arasında bilgi ve tecrübe alışverişini sağlamak amacıyla bu projeyi hazırlamıştır. 2006 yılında çalışmalarına başladığımız bu projeyi; AB mevzuatı ile Türk mevzuatını karşılaştırmak, kendi mevzuatımıza aktarılması gereken hususları tespit etmek, teknik ve idari personelimizi Avrupa’daki denizcilik anlayışı konusunda aydınlatmak ve seçeceğimiz ülke ile sürdürülebilir iyi ilişkiler kurmak amacıyla tasarladık. Proje ile belirlediğimiz hedefler ise; %100 etkin bir servis alanı sağlamak, data kayıtlarının tutulması ve email ile haberleşmeye geçilmesi ve böylelikle ITU ve ETSI gibi uluslar arası kuruluşların gerekliliklerini yerine getirmek gibi hususlardı. Proje hakkında kısa bir bilgi vermem gerekirse; bildiğiniz gibi projenin toplam bütçesi 3.050.000 Euro’dur ve supply ve twinning bileşenlerinden oluşmaktadır. Supply bileşeninin bütçesi 2.800.000 euro olup, yapılan ihale neticesinde, 21 Mayıs 2010 tarihinde Selex Komünikasyon ile kontrat imzalanarak çalışmalara başlanmıştır. Bildiğiniz gibi, 250.000 euro bütçeli Twinning bileşeninde ise; partner ülke olan Almanya seçilerek kontrat imzalanmış ve bu toplantı itibari ile çalışmalara başlanmıştır. Aynı zamanda şunu da belirtmek isterim ki, bu proje Almanya ile yapılan ilk proje değildir. Daha önce Denizcilik Müsteşarlığımız Almanya ile proje ortaklığı yapmış ve Kuruluşumuzdan temsilcilerde bu kapsamda düzenlenen aktivitelere katılmıştır. Sözlerimi tamamlamadan önce, projenin her aşamasında bizlere destek olan Ulaştırma Bakanlığımıza, Denizcilik Müsteşarlığımıza, Avrupa Birliği Genel Sekreterliğine, Merkezi Finans ve İhale Birimine ve Avrupa Birliği Delegasyonuna temsilcileri nezdinde teşekkür ederim. Projemizin denizcilik sektörüne hayırlı olmasını dilerim”

MF-HF sistemlerinin modernize edilmesi için IPA 1.Bileşeni kapsamında Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak üzere 3.050.000 Euro bütçeli proje hazırlanarak AB’ye sunulmuş ve kabul edilmişti. Deniz emniyetini arttırmaya katkı sağlamak amacıyla hazırlanan ve bugüne kadar çalışmaları başarı ile yürütülen bahse konu TR0702.26 Nolu “Safer Seas:Upgrading of Turk Radio” isimli projemizin Eşleştirme kısmı için partner ülke olarak Almanya seçilerek kontrat imzalanmış olup, Alman Denizcilik otoritesi ile çalışmalara başlandı. Toplantıya Avrupa Birliği Delegasyonu, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Almanya Proje Lideri de katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim