• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Viaport Marina, 29 Mayıs'ta açılıyor

Viaport Marina, 29 Mayıs'ta açılıyor
Via Properties tarafından 1 milyar lira maliyetle Tuzla'da inşa edilen Viaport Marina, İstanbul'un fetih yıldönümü olan 29 Mayıs’ta hizmete açılıyor.

Via Properties tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye’nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edilen Viaport Marina, 3 etabıyla 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethedildiği gün kapılarını açıyor.

Dünyada eşi bulunmayan 6 fonksiyonlu tek marinası Viaport Marina’nın inşaatı tamamlandı. 14 ay önce düzenlenen basın toplantısında 2015 yaz sezonunda kapılarının açılacağı duyurulan Viaport Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster’larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla hizmet vermeye başlıyor. Deneyimlenmemiş bir konseptte tasarlanan proje, deniz ile insanı buluşturacak ayrıntılara sahip. Halka açık olarak tasarlanan ve turizm bakımından Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olacak Viaport Marina’da, eğlence, deniz, alışveriş ve sosyal yaşam bir arada sunuluyor.

Dünyanın “en”leri bu projede buluşuyor

Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbir marinada bulunmadığını ifade eden Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Dünyadaki tüm örneklere bakıldığında, marinalar hep insandan uzak şekilde tasarlanmıştır. Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. İnsanları denizle barıştıracak bir proje tasarladık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın kalbinin bundan sonra Tuzla’da atacağına inanıyorum” diye konuştu.

Vialand’den sonra ViaSEA geliyor!

Türkiye’nin ilk tema parkını inşa eden ve Türkiye’yi roller coaster deneyimiyle ilk defa tanıştıran Vialand’den sonra, tema park kültürünü Anadolu Yakası’na taşıyan Via Properties, ViaSEA’yi de açıyor. 15 milyon Euro yatırımla Türkiye’ye getirilen ve kurulumu tamamlanan dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan Red Fire, test sürüşlerinin ardından adrenalin tutkunları için görücüye çıkacak. Viaport Marina’nın içerisinde iki ayrı roller coaster bulunacak. Dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan ve 55 metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını eğlencenin doruğuna çıkaracak olan “Red Fire” dünyadaki en iyi roller coaster üreticilenden biri olan Intamin tarafından üretildi. 980 metrelik bir ray sistemi üzerinde konumlanan Red Fire, 1 saatte 630 kişi taşıyabilecek. Red Fire’ın test sürüşleri ise Mayıs ayında tamamlanacak. Red Fire ile birlikte Family Coaster adını taşıyan ikinci roller coaster da ViaSEA’de yerini alacak. Klasik lunapark kültürünü de ViaSEA’de konumlandıracaklarını aktaran Bayraktar, “ViaSEA ile halkımızı Vialand’den sonra bambaşka bir deneyimle tanıştıracağız. Klasik halka atma oyunlarından, çarpışan arabalara kadar içerisinde bulunacak parkımızda, Roller Coaster’larımız ile deniz keyfi ile eğlenceyi birleştireceğiz. Biz Via Properties olarak her zaman Türkiye’de “ilk”leri yapmayı hedefleyen bir grup olduk. ViaSEA de yine “ilk” proje olacak. Ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. Vialand’in Avrupa’nın en özel kuruluşlarından biri olan ICSC tarafından “Avrupa’nın En Özellikli Perakende Projesi” kategorisinde jüri özel ödülünün sahibi olduğunun da altını çizen Bayraktar, “Vialand Türkiye’nin turizmine büyük katkı sağlayan bir proje. Türkiye’nin gurur projelerinden biri. ViaSEA de kategorisinde dünyada rakiplerinden ayrışacak bir proje olarak hayata geçecek” dedi.

Dünya markaları Viaport Marina Alışveriş Adası’nda!

1 milyar TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen Viaport Marina’da, 154 adet alışveriş ünitesi bulunuyor. Yüzde 90 kiralamaların tamamlandığı projede, denizin üzerinde alışveriş yapma Marina’da da “Outlet” konseptini hayata geçirdiklerini aktaran Bayraktar, “Viaport imkânı sunulacak. Dünyaca ünlü markaların şimdiden yerini aldığı projede, yeme-içme markaları da sosyal yaşama başka bir boyut kazandıracak. Viaport Asia’dan sonra, Viaport Marina’da dünyaca ünlü markalara “Outlet” fırsatlarıyla ulaşma imkânı sunuyoruz. Tüm markalarımız özel fırsatlarla, halkımıza ulaşacak” dedi.

“Sadece marinadan ibaret değiliz”

Korunaklı ve doğal bir marina olarak tasarlanan Viaport Marina’da, çevreci ve emniyetli bir yapı kurgulandı. Yalova’ya 7,8 ve adalara 8 mil uzaklığında bulunan Viaport Marina’da, tekne rezervasyonları alınmaya başladı. Yeşilin içerisinde konumlanan yapısıyla, doğayla iç içe bir tasarım uygulanan Viaport Marina’nın tüm çatılarında, denizle bütünleşik bir görsellik sunması için Almanya'dan özel olarak getirilen mavi kiremit kullanıldı. Dünyada 80'e yakın marinayı ziyaret ettiğini belirten Bayraktar, “ Viaport Marina, diğer marinalar gibi sırf marinadan ibaret bir proje değil. Bu proje Türkiye’nin projesidir” diye konuştu.

Akvaryum ve otel 2016 yılında geliyor!

Viaport Marina otel, alışveriş adası, tema park, akvaryum ve marinadan oluşan Türkiye’nin beşi bir yerde projesi olarak adlandırılıyor. Denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının içerisinde bulunduğu Türkiye’nin “en uzun tüneline sahip” akvaryumu 2016 yılında hayata geçirilecek. Otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, “Dünyanın en güzel otellerinden biri Viaport Marina’ya geliyor. Denizin üzerinde dinlenmek isteyen tekne sahipleri için de bambaşka bir deneyim olacak” dedi. Akvaryum projesinin de önümüzdeki bahar aylarında hayata geçirileceğini kaydeden Bayraktar, “Akvaryum projesi ile de denizin altındaki yaşamı, ziyaretçilerimize bambaşka bir deneyimle yaşatacağız. Benzersiz bir proje çıkardık” diye konuştu.

Viaport Marina Express’i yola çıkıyor!

İstanbul’da son yıllarda oluşturulan ulaşım ağının genişliğine de dikkat çeken Bayraktar, “İstanbul’da raylı sistemlerle birlikte artık uzaklar yakın oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilecek olan Havaray projesiyle, ziyaretçilerimiz çok kısa bir sürede projemize ulaşacaklar. Ayrıca Yalova’dan direkt tekne seferleri düzenleyeceğiz. Avrupa’daki tema parklarda bulunan 80’li yıllara ait tasarımıyla “Nostalji Express’i de Viaport Marina Express’i olarak Tuzla sahilde 3-4 km hat boyunca, ziyaretçilerimizi ücretsiz projemize taşıyacak” diye konuştu. Coşkun Bayraktar, ilk yıl projeye 15 milyon yerli-yabancı ziyaretçi beklediklerini, bu rakamın ikinci yıldan itibaren 25 milyona çıkmasını hedeflediklerini aktardı. Viaport Asia’ya geçen yıl 22 milyon ziyaretçi geldiğini kaydeden Bayraktar, “Gerçek rakamlar doğrultusunda hedeflerimizi belirliyoruz. Bu rakamları şu anda Viaport Asia’da yakalıyoruz. Aynı başarıyı Viaport Marina’da da göstereceğimize inanıyorum. Türkiye’de yapılmayanı yaptığınız zaman, Türk halkı da cevabını sizin projenize gösterdiği ilgi ile veriyor” dedi.

"Projeden geri adım atamazdık"

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, projenin Tuzla'ya katma değer katacağını belirterek, "Osmanlı tarihi boyunca balıkçı kasabası olarak kalmış bir bölge olan Tuzla'da gelinen noktada çok büyük gelişim sağlandı. Bu proje de bunun bir göstergesi" dedi.

Deniz kıyısında dev bir tesisin inşa edilmesinin oldukça zor bir süreç olduğunu ifade eden Yazıcı, projeyi özgün bir içerikle belirledikten sonra geri adım atmadıklarını belirterek "Bugün tanıtılan projenin bir şekilde realize edilmesi gerekliydi. Projeyi değiştirelim teklifiyle gelen şirketleri kabul edemezdik ve kabul etmedik. projeyi alan arkadaşlar bunu başaracağını söyledi. Onlara başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Projenin Tuzla'daki simitçi sayısını dahi 10 katına çıkaracağını belirten Yazıcı, ilçedeki istihdamın süratle artacağını kaydetti. 

Proje alanının devletten 49 yıllığına Tuzla Belediyesi tarafından kiralandığını aktaran Yazıcı, "Alan 29,5 yıllığına yap-işlet-devretle ihale edilmiştir. Via Properties yap-işlet- devret süresi boyunca 29,5 yıl boyunca 120 milyon lira artı KDV kira ödeyecek Coşkun Bey'ler. Ve bu kira ödenirken TEFE-TÜFE'ye göre artışlar olacaktır. Ve cirodan yüzde 1 Maliye Bakanlığı alacaktır" dedi.

1 Milyar TL yatırım bedeli ile inşa edilen ve 3 bin kişinin istihdam edileceği Viaport Marina proje alanında 5 çıpalı ve 750 yat bağlama kapasiteli marinanın yanısıra yeme-içme alanları, mağazalar, 5 yıldızlı otel, akvaryum, eğlence alanları yer alıyor.

00_marina_genel-(2).jpg

Deniz Haber Ajansı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim