• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Viaport, Tuzla'nın çehresini değiştirecek

Viaport, Tuzla'nın çehresini değiştirecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla Via Properties tarafından Tuzla’da inşa edilen Viaport Marin, Mayıs 2015’te açılacak.

Via Properties tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla Tuzla’da yapımına başlanan Viaport Marin projesi, 650 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek. Via Properties’in Tuzla’da inşa ettiği Viaport Marin ile yerli ve yabancı 25 milyon turist rakamına ulaşmak hedefleniyor.

Tuzla’nın çehresini değiştirmeyi hedefleyen Viaport Marin projesinin lansmanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar’ın katılımıyla Çırağan Oteli’nde gerçekleştirildi.

TOPBAŞ: TUZLA’YA 2 METRO HATTI VE HAVARAY GETİRECEĞİZ

Viaport Marin lansmanında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla’yı yenileme projelerinden birinin ulaşım olduğunu söyleyerek, Tuzla’ya iki ayrı metro hattı ve havaray getireceklerini kaydetti. Viaport Marin’in İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi olacağını, yılda 25 milyon insan buraya geleceğini ifade eden Topbaş, projenin plajlarıyla, sergi alanlarıyla, gezi alanları ve marinasıyla İstanbul’un cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. Tuzla’nın artık eskilerin yazlık mekanı değil, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacağını söyleyen Topbaş, metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacaklarını ifade etti.

Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada rekabet gücünü güçlendirecek bir projenin tanıtımını yapıyoruz. Zaten İstanbul’un bir iddia kenti olduğunu biliyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihiyle dünyanın başka kentleriyle mücadele edebilecek bir güce sahip İstanbul. Napolyon’un dediği gibi, dünya tek bir devlet olsaydı İstanbul başkent olurdu. 2004 yılından bu yana İstanbul’u model alınan bir şehir yapmak amacıyla çalışıyoruz. Her ilçemize bir tema vererek, bir farklılık yaratarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Her ilçenin kendi farklılıklarıyla ön plana çıkmasını hedefliyoruz. Viaport Marin sadece İstanbullular için değil yurtdışından misafirlerin de gelmek ve görmek isteyecekleri bir proje.  Tuzla Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yap-işlet modeliyle 29,5 yıllığına böyle bir ihale gerçekleştirdi. Yeni ilavelerle proje gelişiyor. Projeyle Tuzla yeniden canlanıyor, projeyi ulaşım ağlarıyla destekledik.  Artık İstanbul’un nabzı Tuzla’da atacak. 2004’de 2 milyon 800 bin turist rakamından 11 milyon turist rakamına ulaştık. Artık 20-30 milyon turist alabilme kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Viaport Marin projesiyle geçmişte içmeleriyle meşhur olan Tuzla, artık yeni projeleriyle dünya gündeminde olmaya devam edecek. 1 yıl sonra da projeyi hizmete açacağız”.

BAYRAKTAR: DENİZİN ORTASINDA YAŞAM KURGULUYORUZ  

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, grup olarak standartların dışında farklı projeler gerçekleştirmek istediklerini söyleyerek, “Bugün kendimi proje lansmanından çok halka açılış yapıyor gibi hissettim. Çünkü Viaport Marin’in en orta yerine halkı koyduk, projenin her bir adımında halkın yararlanabileceği öğeleri koyduk. Denizin ortasında bir yaşam kurguluyoruz. Hayatı denizin orta yerine almaya çalıştık. 5 çıpalı bir marina, içinde alışveriş imkanı ve otel projesi de var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Viaport Marin’in ulaşım imkanlarını çok kolaylaştırdı. Projenin farklılığından dolayı insanları çekeceğini düşünüyoruz. Proje, 2015 yılının nisan veya mayıs ayında hayata geçecek. Yaklaşık 5 ay önce inşaata başladık. 700’e yakın personel çalışıyor, bu rakam bin 500-2 bine yükselebilir.  Vialand’i zaten bitirip, hizmete sokmuştuk.  Viaport Marin çok teknik bir proje, çünkü suyun üstünde hayat inşa ediyoruz. Aynı zamanda denizin üstünde bir otel yapacağız. Bu projeyle İstanbul’un turizmine ciddi katma değer sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

750 YAT KAPASİTESİNE SAHİP

Viaport Marin’in 750 yat kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Bayraktar, “Marina da bir de 200 teknelik balıkçı barınağı olacak. Viaport Marin’in farkı her bir vatandaşa açık bir proje olmasıdır. Burada kimse konaklamak zorunda değil, ya da marimaya girmek için kimsenin yatının olması gerekmiyor. Aynı zamanda mimarisi de çok farklı.  Yatırım bedeli 650 milyon TL. Kentsel dönüşümün önemli bir ayağı bu projeyle başlıyor aslında. Burada ayrıca ülkedeki tek su gösteri şovunu yapacağız, sabit lokasyonda ses ve ışıkla su gösterisi yapılacak. Yani Viaport’ta eğlence, deniz ve gösteri şovları, alışveriş birarada olacak” diye konuştu.

10 BİN METREKARELİK DENİZ SUYU HAVUZU

Tuzla’da dünya standartlarında ve yine Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarına değinen Bayraktar, “İstanbul’da deniz keyfi artık Tuzla’da yaşanacak. Denizin üzerinde alışveriş yapacak ziyaretçiler, isterlerse otelde konaklayacak, isterlerse de 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşturulacak yüzme havuzunda yüzecekler. Turizme çok büyük katkı sağlayacağız. Turistler Tuzla Marin’i görmeden İstanbul’dan ayrılmayacak.  1980’lerin sonuna kadar balıkçılığın merkezi olan Tuzla, eski ihtişamını geri kazanacak” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise yaptığı konuşmada, Tuzla ve İstanbul’a heyecan veren böyle bir projenin lansmanında olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Viaport Marin inşaatı belli bir aşamaya geldi. Organize sanayisi, üniversiteleri ve dalındaki sanayi kuruluşlarıyla güzel bir ilçemiz olan Tuzla, İstanbul’un başladığı ve aynı zamanda sona erdiği bir yerleşim bölgesi. Viaport Marin ile deniz deyince akla Tuzla gelsin istedik. Çünkü Tuzla’da Deniz Harp Okulu, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Piri Reis Üniversitesi bulunuyor. Aynı zamanda tersane ve yat sektörü Tuzla’da yeralıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla bu proje ortaya çıktı. Projede en az 2 bin 500 istihdam yaratılacak. Viaport’ta çevreye duyarlı olmamız gerekiyordu ve öyle de yaptık. Proje ihale edilmeden önce ÇED raporunu aldık. 3,5 yıl gibi kısa zamanda projeyi gerçekleştirdik. Çevreye duyarlılık ve denizdeki canlı dokusuna yönelik raporların oluşturulması da kriterlerimiz arasında yeraldı” dedi.

TUZLA YENİ YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı Viaport Marin projesinde, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Tuzla halkının yararlanabileceği sosyal alanlardan oluşan projede, 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve Tuzla halkı ile yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari üniteler yer alacak. Yeşil alanlar, dev bir park ve oyun alanlarıyla 7’den 70’e herkese hitap edecek Viaport Marin, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen deniz oteliyle de fark yaratmaya hazırlanıyor. Ulaşım ağının geliştirilmesi ile mesafelerin kısaldığı İstanbul’da Tuzla, sanayi bölgesinden de arınarak yeni yaşam merkezi haline geliyor.

topbas2.jpg

viaport3.jpg

viaport4.jpg

viaport1.jpg

viaport2.jpg

marin2.jpg

ULAŞIM ONLİNE - SİNAN SAYGI

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim