• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Vicem Yat'tan 25 milyon $'lık yat ihracatı

Vicem Yat'tan 25 milyon $'lık yat ihracatı
Sanko Holding’e ait Vicem Yat Şirketi Antalya tersanelerinde, beş yılda toplam 250 metrelik yat imalatı ve 25 milyon dolarlık yat ihracatı gerçekleştirdi.

Vicem Yat'tan 25 milyon $'lık yat ihracatı

Sanko Holding’e ait Vicem Yat Şirketi Antalya tersanelerinde, beş yılda toplam 250 metrelik yat imalatı ve 25 milyon dolarlık yat ihracatı gerçekleştirdi.

Vicem Yat Antalya Serbest Bölge Tersaneleri Müdürü Hasan Hafızoğlu yaptığı açıklamada, 2005 yılı Ağustos ayında iskan alarak Antalya Serbest Bölgesi’nde yat üretimine başladıklarını söyledi.

Küresel ve yerel krizlerin de yaşandığı bu süre içinde çeşitli boylarda toplamda 250 metrelik yat üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Hafızoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemizin önde gelen yat üreticilerinden olan Vicem Yat, 2005 yılında üretime başladığı Antalya Serbest Bölge imalathanesinde 13’üncü yatını da tamamlayarak denize indirdi. Beş yıl önce hedef olarak belirlediğimiz amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. VICEM markasının doğuşuna ve gelişimine en yakından tanıklık ettim. Beş yılda 250 metre imalatı gerçekleştirmek ve ’Vicem Yat’ markasını yaratmayı amaçlamıştık. Ne mutlu bizlere ki, Avrupa’daki potansiyel müşterilerimize sunulmak üzere imalatını yaptığımız ve bu ayın başında denize indirdiğimiz 24,5 metrelik vicem 75 classic flybridege model imalatımızla bu hedefi yakalamış bulunuyoruz. Beş yılda toplam 250 metrelik yat üretip 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. El emeklerimiz, göz nurlarımız olan imalatlarımızın inşasında hissettiğimiz bu mutluluğu, 25 milyon dolara ulaşan satış rakamlarımızla perçinlemiş olmak da bizler için apayrı bir gurur vesilesi oldu.”

Küresel kriz nedeniyle sektörün geçen yıllarda sıkıntıya düştüğünü ifade eden Hafızoğlu, şirket yönetim kurulu Başkanı tarafından belirlenen ana rotalar doğrultusunda, önemli mesafeler aldıklarını bildirdi. Hafızoğlu, “Yönetim Kurulu Başkanımızca hazırlanan ana rotalar dahilinde, teknik kadrolarımızın titiz ve kararlı çalışmaları, üretim ekiplerimizin beceri dolu emekleri, lojistik ekiplerimizin gayretleri ve SANKO isminin de itici gücü ile böylesi bir hedefi yakaladık. Antalya imalathanelerimiz için ikinci beş yıl planlamalarımızı sürdürüyoruz. İkinci beş yılın sonunda daha da dikkat çekici hedeflere ulaşmış olacağımızı hayal ediyor ve umuyorum” diye konuştu.

Bu arada, denize indirilen 13’üncü yat olan ve ’Vicem IX’ adı verilen teknenin modeli “Vicem 75 Classic flybridge. 24,5 metre boyundaki teknede iki adet 1550 beygir gücünde motor bulunuyor. Tekne, 22 knot seyir, 28 knot maksimum hıza ulaşabiliyor. 6 bin 300 litre yakıt kapasitesine sahip tekne, 1150 litre temiz su ve 1050 litre atık su kapasitesine sahip.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim