• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Video konferansla 2 milyon lira tasarruf etti

Video konferansla 2 milyon lira tasarruf etti
Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, video konferans yöntemiyle Türk Telekom'un 2 milyon lira tasarruf sağladığını bildirdi.

Video konferansla 2 milyon lira tasarruf etti

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, video konferans yöntemiyle Türk Telekom'un 2 milyon lira tasarruf sağladığını bildirdi.

Bozkurt, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) düzenlenen 14. Uluslararası İş Forumu Kongresi kapsamında, ''Bilgi Toplumuna Geçiş ve Bilgi-İletişim Teknolojilerinin Önemi'' konulu panelde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerindeki bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımlarının ABD ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında çok düşük durumda olduğunu söyledi.

Devletlerin GSMH büyümesi ile bilişim yatırımları arasında güzel bir korelasyon olduğunu anlatan Bozkurt, gelişmiş ülkelerde bilişim teknolojilerinin GSMH'ye önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Türk bilgi teknolojileri sektörünün 2005 yılından bu yana yüzde 14 büyüdüğünü bildiren Bozkurt, sektörün büyüklüğünün 29 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Bilişim teknolojilerinin ülkeler arasındaki sınırı yok ettiğini dile getiren Bozkurt, bu konuda İslam ülkelerinin acilen harekete geçmesi gerektiğini, yüksek yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bozkurt, ''Dijital ayrımda kazanan tarafta olmayı diliyorum'' dedi.

Bozkurt, konuşmasında bilişim teknolojileri alanında Türk Telekom'un video konferans uygulamasına da değindi. Türk Telekom'da 15 ayda 1331 toplantıyı video konferans şeklinde gerçekleştirdiklerini anlatan Bozkurt, bu sayede 2 milyon lira tutarında tasarruf sağladıklarını bildirdi.

Bozkurt, konuya ilişkin bir soru üzerine, buna ilişkin karmaşık bir hesaplama yöntemleri bulunduğunu, uçuş sayılarını, ücretlerini de hesaplamaya kattıklarını söyledi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ise Türkiye'de savunma sanayi için yürütülen projelerin 25 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu ve 20 bin kişinin bu alanda çalıştığını, Türk savunma sanayi ihracatının ise 1 milyar dolara yaklaştığını bildirdi.

Savunma alanındaki eğilimlere bakıldığında mobil iletişim teknolojilerinin önem kazandığını anlatan Bayar, Ar-Ge alanında savunma yatırımlarının 10 yıl içinde 3 katına çıkmasının öngörüldüğünü söyledi.

-ÇAĞLAYAN'IN KATILACAĞI BAKANLAR ZİRVESİ İPTAL OLDU-

Bu arada, İş Forumu kapsamında Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılacağı ''İslam Ülkelerinde Teknolojik İşbirliği ve Ticaretin Geliştirilmesi'' konulu Bakanlar Zirvesi iptal edilirken, Çağlayan bazı bakanlarla özel olarak görüştü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim