• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Virgin Atlantic'de 'Alo' demeye az kaldı

Virgin Atlantic'de 'Alo' demeye az kaldı
Virgin Atlantic havayolu bazı uçaklarında cep telefonuyla görüşme ve hatta tweet atmaya bile izin vereceğini açıkladı.

New York seferlerini yapan bazı uçaklarında cep telefonuyla görüşme ve hatta tweet atmaya bile izin vereceğini açıkladı.

Londra'dan NewYork'a Virgin Atlantic ile uçacak olanlar pek yakında cep telefonlarından uçuş esnasında konuşma yapabilecekler.

Hizmet şirketin yeni Airbuss 330'larında devreye alınacak ve ardından pek de uzak olmayan bir gelecekte şirketin diğer uçaklarında da aktifleştirilecek. AeroMobile adını taşıyan uçuş esnasındaki konuşmalar GSM teknolojisini destekliyor.

British Airways (İngiliz Havayolları) bir süredir uçuş esnasında cep telefonu kullanımına sınırlı olarak izin veriyordu ancak bu sadece mesajlaşmayla ve sadece belirli rotalar üzerinde sınırlıydı. Virgin Atlantic ise hizmeti çok daha öteye taşıyarak telefonla görüşme yapılmasının yanı sıra GPRS üzerinden yolcularına internet erişimi de sunmayı hedefliyor.

Türkiye'de de uygulamasını görmeyi umduğumuz (ancak suyunun çıkmasından korktuğumuz) hizmetin kapasitesi ise maalesef sınırlı. Bu sınır sebebiyle hizmetten sadece Business Class yolcularının yararlanması büyük olasılık.

Cep telefonu görüşmelerine iniş ve kalkışların yanı sıra yolcu uçaklarından doğal olarak hoşnut olmayan Amerikan hava sahasına 250 mil kala kullanımına izin verilmeyeceği verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

2012 yılının sonuna doğru hayata geçirilmesi planlanan uçuş esnasındaki cep telefonu görüşmelerinin 10 ayrı rota üzerindeki 17 uçakta izin verilecek. AeroMobile'ın veri bağlanabilirliği için ilk önce GPRS teknolojisini kullanacak olması geleceğe dair daha hızlı bir bağlantı teknolojisi gereksinimini tartışmasız kılıyor.

Ücretlendirme konusunda henüz bir bilgi yok ancak uluslararası roaming fiyatlandırmasının uygulanacağı açık.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim