• BIST 9548.09
  • Altın 2501.515
  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.5525
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Viyadükler, Alsancak Limanı'na bağlanacak

Viyadükler, Alsancak Limanı'na bağlanacak
İzmir’in göbeğinde yarım bırakılan çirkinlik abidesi olan viyadüklerin, Alsancak Limanı’na bağlanması için, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım talimat verdi.

Viyadükler, Alsancak Limanı'na bağlanacak

İzmir’in göbeğinde yarım bırakılan çirkinlik abidesi olan viyadüklerin, Alsancak Limanı’na bağlanması için, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım talimat verdi.

İzmir’de, mahkeme kararı nedeniyle yapımı yıllardır yarım kalan viyadüklerin Alsancak Limanı’na bağlanması için, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla nihayet harekete geçildi, buradaki ambarların yıkımına başlandı. Kordonyolu projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine yarım kalan viyadüklerin, TIR trafiğini rahatlatmak için İzmir Alsancak Limanı içine bağlanması kararı doğrultusunda ilk adımlar atılmaya başlandı. Bu kapsamda viyadüklerin bağlanacağı limanda, TIR’ların dönebilecekleri bir meydan yaratmak için, buradaki ambarlar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılmaya başlandı. Yolun bağlanması çalışmalarına da bir hafta içinde başlanacağı belirtildi. Viyadüklerin bağlanmasıyla, yük getirip götüren TIR’ların Alsancak’ta şehir trafiğine girmeden bu yolu kullanacakları kaydedildi.

Bornova ve Karşıyaka istikametinden gelen araçların ise viyadüklerin altından Alsancak’a ulaşacakları bildirildi. TCDD Liman İşletme Müdürlüğü, Karayolları yetkilileri ve projeye bilimsel destek veren Dokuz Eylül Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. Ersel Zafer Oral ile çalışmaları sürdürecek müteahhit firma yetkilileri limanda bir araya geldi. Viyadüklerin
limana bağlanması için çalışmaların geceleri de geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi. Bakan Yıldırım’ın da çalışmaları yerinde görmek için önümüzdeki günlerde İzmir’e geleceği belirtildi.

TIRLAR LİMANA İNECEK

Tır’ların trafiğine girmeden viyadük aracılığıyla doğrudan limana inmesi Alsancak trafiğine de nefes aldıracak. Viyadük için Kordon tarafına yapılan köprü ayaklarının ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Burada görsel kirlilik yaratan viyadük ayaklarının da yıkılması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim