• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vize çilesi üç aileye bayramı zehir etti

Vize çilesi üç aileye bayramı zehir etti
Bayram tatilini Avusturya ve Macaristan'da geçirmek için Münih Havaalanı'na giden işadamı üç Türk ailenin tatili zehir oldu.

VİZE ÇİLESİ BAYRAMI ZEHİR ETTİ!

Bayram tatilini Avusturya ve Macaristan'da geçirmek için Münih Havaalanı'na giden işadamı üç Türk ailenin tatili zehir oldu.

İşadamı Yenal Kaya ve Almanya doğumlu eşi Belgin Kaya, PVC üretimi yapan Mehmet Eren ve eşi Tuğba Eren, avukat çiftler Adnan Gülbey ile Eda Gülbey, Münih Havaalanı sınır polisi tarafından havaalanından dışarı bırakılmadı. Münihli avukat Serdal Altuntaş, Türk işadamlarının pasaport kontrolünde polisin “Vizeyi niçin Macaristan’dan aldınız” sorusuna, “Almanya’dan vize almak çok daha zor olduğu için” yanıtı verdiklerini söyledi. Üç Türk aile geceyi Münih Havaalanı’ndaki transit bölümde bankların üzerinde geçirdi ve ilk uçakla İstanbul’a gönderildi. Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat ve avukatın devreye girmesi de, üç işadamı ve eşlerinin geri gönderilmesini durduramadı. Münih İdari Mahkemesi yargıcı da olumsuz görüş belirtti. Havaalanından geri çevrilen avukat çiftler Adnan Gülbey ve Eda Gülbey, “Eskişehir’de avukatız. 8 Avrupa ülkesine seyahat ettik. Böyle kepazelik yaşamadık. Bizimle adeta dalga geçtiler. Eşim sinir krizi geçirdi” dedi.

Dönüş biletleri vardı

Avukat Serdal Altuntaş, Schengen vizesi uygulamasının 12. maddesinin gezinin ilk hedefinin vize alınan ülke olduğu şartını koştuğunu, bu nedenle Alman sınır polisinin işadamlarını içeri bırakmadığını vurguladı. Havaalanından geri çevrilen avukat Adnan Gülbey, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Polis önce bizi vizenin sahte olduğu iddiasıyla tuttu. Sonra niçin buraya geldiğimiz üzerinde durdu. Biz de burdan Avusturya’ya ve oradan Macaristan’a geçmek istediğimizi, araç kiraladığımızı anlattık. Pazartesi günü de dönüş biletlerimiz var. Buna rağmen bırakmadılar.”

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim