• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

'Vize' kararına işadamlarından olumlu bakış

'Vize' kararına işadamlarından olumlu bakış
İşadamları Doğu Ege adalarına Türkiye'den yapılacak ziyaretler için limanda vize uygulamasını başlatmasıyla ilgili olarak, "Güzel bir gelişme ama ziyaretlerin 15 günle sınırlandırılması doğru değil" dedi.

Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Yunanistan'ın Doğu Ege adalarına Türkiye'den yapılacak ziyaretler için limanda vize uygulamasını başlatmasıyla ilgili olarak, "Güzel bir gelişme ama ziyaretlerin 15 günle sınırlandırılması doğru değil. Yunan adaları ile ticaret yapan Türk işadamlarına en az 2 yıllık vize verilmeli" dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yunanistan'ın yeni vize uygulamasının Yunan adalarını ziyaret edecek olan Türk vatandaşlarının sayısını önemli ölçüde artıracağını söyledi.

Limanda vize uygulamasının olumlu olduğunu ifade eden Karakuş, "Güzel bir gelişme ama ziyaretlerin 15 günle sınırlandırılması doğru değil. Yunan adaları ile ticaret yapan Türk işadamlarına en az 2 yıllık vize verilmeli" dedi.

Yunanistan'ın böyle bir karar almasında yaşanan ekonomik krizin etkili olduğunu düşündüğünü dile getiren Karakuş, alınan kararın Yunan ekonomisine olumlu yansıyacağını düşündüğünü kaydetti.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de alınan kararı olumlu bulduğunu anlatarak, "Uygulama Kıyı Ege ile Yunan adaları arasındaki ticarette ciddi artış sağlayabilir. Gelişme, iki ülke arasındaki turizm, ticaret ve kültürel etkinlikler alanında olumlu sonuçların yaşanmasına neden olacak. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Türk ve Yunan halkları arasında dostluk ve barışın hayata geçirilmesi açısından da olumlu bir gelişme" diye konuştu.

Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları ise kararın Ege kentlerinde tatil yapmaya gelen Türkler'in bir bölümünü Yunan adalarına yönlendireceğine savunarak, "Bu, az da olsa iç pazarımızı etkiler. Alınan karar, Yunanistan'ın turizm politikası açısından doğru bir karar. Kararın ardından Yunanistan'ın Doğu Ege adalarına giden Türk sayısında ciddi bir artış yaşanabilir" diye konuştu.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nca önceki gün alınan karar doğrultusunda, Türkiye'den ziyaretçilerin Yunan konsolosluklarından vize almadan adaları ziyaret edebileceği, ön çalışmaları başlayan pilot programın Doğu Ege adaları olan Midilli, Sakız, Sisam, Rodos ve Kos (İstanköy) adalarına yapılacak 15 günü geçmeyen ziyaretleri kapsayacağı bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim