• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Vize muafiyetinde değişikliğe gidildi

Vize muafiyetinde değişikliğe gidildi
Türkiye, 90 gün vize muafiyeti uygulamasında değişikliğe gitti. Yeni uygulama yürürlüğe girdi.

Yeni Vize Düzenlemesi Yürürlükte

Türkiye, 90 gün vize muafiyeti uygulamasında değişikliğe gitti. Yeni uygulama yürürlüğe girdi.

Vize muafiyeti uygulamasında yapılan yeni düzenlemeyle 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren Türkiye’ye gelenler 90 gün Türkiye'de kaldıktan sonra yurtdışına çıktıklarında ülkelerinde en az 90 gün kalmadan Türkiye'ye bir daha giriş yapamayacak.

Önceki uygulamada Türkiye'ye gelenler, 90 gün kaldıktan sonra kendi ülkelerine giriş-çıkış yapıyor ve tekrar 90 gün kalma hakkı elde ediyorlardı. Ancak kaçak işçiliği önlemek amacıyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak yabancıların Türkiye'ye tekrar girebilmesi için kendi ülkelerinde en az 90 gün ikamet etmeleri koşulu getirildi.

Yeni düzenleme ile en fazla büyükşehirlerde sayıları milyona yaklaşan BDT, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerden gelen yabancı ev hizmetçisi ile hasta-çocuk bakıcısı ve turistler etkilenecek. 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun'da, Türkiye'de yabancı kaçak işçiliği önlemek amacıyla 1 Şubat 2012'den geçerli olmak üzere yapılan değişikliğin turizmi de olumsuz etkileyeceği bildiriliyor.

Yeni uygulama ile sıkıntı sadece Türkiye'de kaçak işçiliği önlemekle sınırlı kalmayacak. Moldova, Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelerden gelip çalışma vizesi almadan 1 günlük giriş çıkışla Türkiye'de uzun süre geçirenlerin dışında, özellikle 3,4 milyonu Rus olmak üzere 2011'de 4,6 milyon turist gönderen Azerbaycan, Ukrayna gibi BDT ülkelerinden gelenler de sıkıntı yaşayacak. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim