• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Vodafone büyümede yüzde 30’a oturdu

Vodafone büyümede yüzde 30’a oturdu
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2.5 yıl önce başlattıkları stratejik programın başarıyla yürüdüğünü belirtti.

Büyümede yüzde 30’a oturdu

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2.5 yıl önce başlattıkları stratejik programın başarıyla yürüdüğünü belirterek, “Bu bilanço döneminin ilk çeyreğinde rekorlar kırdık. Vodafone dünyasında büyüme lokomotifi rolü üstlendik” dedi.VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, son 6 çeyreklik dönemde yüzde 30 dolayında büyümeye yerleştiklerini belirterek, “Bizim bilanço takvimimizin ilk çeyreğinde de yüzde 32.1 büyüdük. Bu çeyrekte rekorlar kırdık. Vodafone Türkiye olarak, Vodafone dünyasında büyüme lokomotifi rolü üstlendik” dedi.

2.5 yıllık dönem

Ocak 2009’dan itibaren mevcut stratejik programı hayata geçirdiklerini anımsatan Serpil Timuray, yardımcıları Diego Galli, Hasan Süel, Gökhan Öğüt, Sinan Kızıldağ, Phil Patel ve Toygan Pulat’la birlikte düzenlediği sohbet toplantısında bu bilanço döneminin ilk çeyreğini şöyle değerlendirdi: “Servis gelirlerinde tüm zamanların en yüksek büyüme oranı olan yüzde 32.1 büyüme seviyesini yakaladık. Türkiye’nin en hızlı büyüyen operatörü konumundayız. Aynı zamanda Vodafone Grubu operasyonları içerisinde, start-up (yeni başlangıç yapan) operasyonu hariç tutarsak, en hızlı büyüyen operatör Vodafone Türkiye. Servis gelirleri 1 milyar 50 milyon liraya ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi. Gelir pazar payında da yüzde 28.2 gelir pazar payına ulaştık ki, bu, programın ilk başladığı çeyreğe kıyasla bakıldığında 9.6 puanlık bir artış anlamına geliyor.”

Sağlıklı rekabet oluşuyor

Timuray, son 10 çeyrekte Vodafone Türkiye’nin 9.6 puan gelir pazar payı artışı kaydederken, hakim operatörün 11.4 puan kaybettiğini, diğer operatörün ise 1.9 puan artış sağladığını dile getirdi. Timuray, bunun rekabetin daha sağlıklı tesis edildiğinin ve sektör içerisinde daha dengeli bir yapının oluştuğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

16.7 milyon aktif müşteri

Timuray, abone sayılarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “17.5 milyon aboneye ulaştık. Bir önceki çeyreğe göre artış, aktif abonelik döneminin uzatılmasından kaynaklandı. Bundan arındırıldığında müşteri sayımız 16.7 milyon düzeyinde. Tüm zamanların en yüksek aktif müşteri bazına bu çeyrekte ulaştık. Faturalı abone sayımız da programın başladığı döneme göre 2.5 kat artarak 5 milyona çıktı.”

Abone başına 19.9 lira

Timuray, abone başına geliri de şöyle anlattı: “Abone başına ortalama gelir (ARPU) 19.9 liraya yükseldi. Faturalıda bu rakam 37 lira, faturasızda ise 13.3 lira olarak gerçekleşti. Faturalı alanda gelir pazar payımız yüzde 25.4’e çıktı.”

Abone başına konuşmada 3’üncü sırada bulunuyor

VODAFONE Türkiye’nin, Vodafone Grubu’nun 23 operasyon merkezinden biri olduğunu vurgulayan Serpil Timuray, “Vodafone Grubu’nda ciro sıralamasında 8’inci, abone sayısında 7’nci, abone başına dakika sıralamasında Hindistan ve Mısır’ın ardından 3’üncü sırada yer alıyoruz. Toplam konuşma trafiğinin yüzde 86’sı mobil hatlarla gerçekleşti” dedi.

Arayışımız vardı, Koçnet fırsatını değerlendirdik

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “Koçnet’i satın alma olayı nasıl gelişti? sorusu üzerine şunları söyledi: “Koç Grubu’yla çok iyi çalışmalarımız var. Koçnet ürünleri, portföyümüzün tamamlayıcısı durumunda. Böyle bir fırsat arıyorduk. Koçnet, ADSL’de bireysele hitap etmemizi sağlayacak. Bu iş, Borusan Telekom’u bünyemize katmamızdan sonraki tamamlayıcı adım oldu. Bu yönde başka adımlar da atabiliriz.”

İzin süreci yatırım hızımızı düşürüyor

SERPİL Timuray, 2009’da stratejik programın başlangıcından buyana 2.6 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Yatırım programına devam edeceğiz. Yatırımlarda sektörün karşılaştığı önemli bir sıkıntı bu yatırım sürecindeki izinlerin oldukça yavaş geliyor olması. Bu durum, iş planlarımızdan yavaş icraata da neden oluyor. Belediye izinleri bunlardan biri” dedi. Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel de, daha önce mobil şebeke inşaatına istisna tanıyan kanunun ilgili maddesinin iptal edilmesi nedeniyle baz istasyonlarında yapı ruhsatı talep edilmesi gerektiği için tüm sektörün izinler konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı.

Abonelerin yarısı artık 3G’li oldu

VODAFONE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, Nisan-Haziran 2011’e karşılık gelen son çeyrekte elde ettikleri 64 milyon liralık veri gelirinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80, iki yıl öncesine göre de 3.5 kat artış yaşandığını kaydetti. Öğüt, abonelerinin yarısının 3G’li olduğunu, son ay içinde aktif data kullanıcısı sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 5.3 milyona ulaştığını dile getirdi. Bunda, akıllı telefon artışının rol oynadığına dikkati çeken Öğüt, 30 Haziran 2011 itibariyle Vodafone abonelerinin yüzde 9.1’inin akıllı telefon sahibi olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim