• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Vodafone, faturalıda kendi rekorunu kırdı

Vodafone, faturalıda kendi rekorunu kırdı
Vodafone Türkiye'nin faturalı abone sayısı, geçen yıla göre % 10'luk bir büyüme ile şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 7.3 milyona ulaştı.

Vodafone Türkiye, 2013-2014 mali yılının üçüncü çeyreğinde veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttırdı. 1 Temmuz 2013 tarihindeki mobil çağrı sonlandırma ücreti düşüş etkisi hariç tutulduğunda şirket, servis gelirleri büyüme oranını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artırırken, abone sayısını da 19.7 milyona yükseltti. 

Faturalı abone sayısı 7.3 milyona ulaştı

Vodafone açıklamasına göre, şirket toplam abone sayısını, geçen yılın aynı dönemine göre elde ettiği 739 bin net artışla 19.7 milyona çıkarırken, 18 ülkede hayata geçirilen Vodafone Red tarifeleri Türkiye'deki faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi olmaya devam etti. Vodafone Türkiye'nin faturalı abone sayısı geçen yılın aynı dönemine yüzde 10'luk bir büyüme ile 655 bin artış sağlayarak, şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 7.3 milyon abone sayısına yükseldi.  

Şirketin, ekim - aralık 2013 çeyreğinde şebeke üzerindeki her yöne tüm çağrıları içeren ses trafiğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 22.3 milyar dakikaya ulaştı.

Veri gelirleri yüzde 47 oranında arttı

Vodafone, Akıllı Cihaz Akıllı İletişim Platformu (ACAİP) ile akıllı telefon penetrasyonundaki artışı devam ettirerek, geçen yılın aynı dönemine göre 11 puanlık bir yükselişle yüzde 30.1 oranına ulaştı. Böylece şirket, kesintisiz büyümesini veri gelirlerinde de sürdürmeye devam ederken, bir önceki yılın aynı dönemine göre veri gelirlerinde yüzde 47'lik bir artış sağladı. 

300 milyon yatırımla fiber ağını 2.5 katına çıkarmayı hedefledi

2013-2014 mali yılı 3. çeyreği, Vodafone Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarına odaklandığı bir dönem oldu. Mobil şebekesinde veri iletimini güçlendirmek amacıyla TEİAŞ fiber optik hatların kullanım hakkı ihalesini kazanan Vodafone Türkiye, kullanım bedeli dahil yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımla fiber ağını 2.5 katına çıkarmayı hedefledi.
 
"Veri gelirlerimizdeki  yüzde 47'lik artış memnuniyet vericidir"
 
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, "Dijital Dönüşüm stratejimiz kapsamında dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedeflediğimiz bu dönemde bunun en iyi göstergesi olan veri gelirlerimizdeki yüzde 47'lik artış memnuniyet vericidir" ifadelerini kullandı.

Mobil teknolojilerin kullanılabilmesi için altyapı yatırımlarına odaklandıklarını aktaran Öğüt, şunları kaydetti:

"Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile ek fiber optik hat yatırımı ve kullanım bedeli dahil 300 milyon liralık yatırıma imza attığımız bu dönemde, istikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı programımız ile gerek mobil internet kullanımı gerekse abone sayımızda artış devam etti. Vodafone Türkiye Türkiye için değer üretmeye devam edecek. Bireyler ve şirketler Vodafone'un mobil teknoloji çözümleriyle kendi küçük mucizelerini yaratarak büyürken, Vodafone Türkiye olarak biz de onlarla birlikte büyümekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin mobil iletişim altyapısına ve sosyal sorumluluk alanlarına yatırımlarımızla, toplumumuza değer yaratma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz"

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim