• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Vodafone kapsama alanında NOC'tayı koydu

Vodafone kapsama alanında NOC'tayı koydu
Vodafone, Akıllı Kapsama Teknolojisi ile Türkiye mobil iletişim sektörünü bir 'ilk' ile buluşturuyor. Aboneler arası konuşmalar kapsama alanı nedeniyle kesintiye uğrarsa parayı iade ediyor!

Vodafone kapsama alanında NOC'tayı koydu

Vodafone, Akıllı Kapsama Teknolojisi ile Türkiye mobil iletişim sektörünü bir 'ilk' ile buluşturuyor. Aboneler arası konuşmalar kapsama alanı nedeniyle kesintiye uğrarsa parayı iade ediyor!

Son beş yılda kapsama altyapısını yaklaşık 4 katına çıkaran Vodafone, Türkiye’de ve diğer Vodafone ülkeleri arasında bir ilke imza atarak, kapsama kalitesine olan güvenini, kesilen konuşma bedelini ya da dakikalarını kullanıcılarına iade ederek ortaya koyuyor.

Vodafone Türkiye, Tuzla’daki Network Operasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın gezisi ile Akıllı Kapsama Teknolojisi’ni tanıttı.

Mobil iletişimin küresel liderlerinden Vodafone, kapsama şebekesine yaptığı yatırımlar sonucu hayata geçirdiği Akıllı Kapsama Teknolojisi ile bir kez daha Türkiye mobil iletişim sektöründe bir ilke imza atıyor.

Vodafone, kapsama kalitesine duyduğu güvenin bir yansıması olarak iki Vodafone’lu konuşurken şebeke problemlerinden dolayı konuşmanın kesilmesi durumunda, o konuşmanın bedelini kullanıcıya iade ediyor ve aboneyi kısa mesajla bilgilendiriyor.

Faturalı abonelere dakikalarının, faturasız abonelere ise TL’lerinin iade edildiği kampanya ile Vodafone Türkiye, Türkiye’de ve Vodafone Grubu içinde bir ilke imza atıyor.

Tüm faaliyetlerin merkezine müşteri memnuniyetini yerleştiren Vodafone Türkiye, bu anlayış doğrultusunda Türkiye’deki şebekesini son teknolojilerle sürekli modernize ediyor.

Vodafone Grubu’nun akıllı şebeke teknolojilerini Türkiye’ye aktararak, hem 2G’deki nüfus kapsama oranını artıran hem de 3G yatırımlarını geliştiren Vodafone Türkiye, kapsama kalitesine olan güvenini kendi şebekesinde gerçekleşen tüm konuşmaları güvence altına alarak ortaya koyuyor.

Son 5 yılda 4 milyar TL’yi aşkın toplam yatırım

Türkiye’de faaliyete geçtiği 2006 senesinden bu yana 4 milyar TL’yi aşkın teknoloji yatırımı yapan Vodafone, baz istasyonlarının sayısını da 5.200’den yaklaşık 22.000’e çıkardı.

30’u aşkın ülkeden gelen global tecrübe ve bilgi birikiminden beslenerek kurduğu modern şebekesi ile 30 Eylül 2011 itibariyle Türkiye nüfusunun % 98.86’sını kapsıyor.

Vodafone aboneleri, bu kampanyadan Vodafone Cep Merkezlerine gitmeden, cep telefonları üzerinden KAPSAMA yazıp 7000’e ücretsiz SMS atarak kampanyaya katılabiliyorlar.

Tamamen mobil olarak tasarlanmış olan sistemde, konuşmanın kesilmesi halinde, sistem bunu otomatik olarak tespit ediyor ve bedel/dakika iade bilgisi aboneye SMS ile gönderiliyor. Aboneler kendilerine iade edilen dakikaları / TL’leri 24 saat içerisinde kullanabiliyorlar.

Vodafone, müşteri deneyimini gerçek zamanlı yönetiyor

Şebekesini düzenli olarak analiz eden ve müşteri deneyimini ölçmek amacıyla en ileri araç ve yöntemleri kullanan Vodafone Türkiye, lokasyon bazlı olarak yönettiği sisteminde, müşteri deneyiminin tüm adımlarını detaylı olarak takip ediyor.

Aldığı aksiyonları müşteri beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiren Vodafone Türkiye, bu strateji doğrultusunda son finansal yılda 8 bin baz istasyonunu yeniledi ve iyileştirdi.

Vodafone’un müşteri deneyimini etkin şekilde yönetebilmek adına kullandığı Touchpoint Sistemi, abonelerin gün boyunca hangi kapsama hücrelerine bağlandıklarını ve buralarda sorun yaşayıp yaşamadıklarını araştırarak, müşteri deneyimini gerçek zamanlı olarak izliyor.

Bu süreçlerde yapılan analizlere göre detaylı raporlar çıkarılmasına imkan tanıyan Touchpoint Sistemi sayesinde, müşterilerin sıkıntı yaşadıkları noktalara ve yaşanan yoğunluklara yönelik proaktif çözümler geliştiriliyor ve böylelikle gerekli aksiyonlar hızlıca alınabiliyor.

Gökhan Öğüt: “Modern şebekemizle gurur duyuyoruz”

Kampanyanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, müşteri deneyimini ileriye taşımak için şebekelerini sürekli olarak geliştirdiklerini belirtirken, Vodafone ülkeleri arasında ve Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdikleri bu kampanyayı başlatmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Vodafone Türkiye’nin son bir yıl içinde abone başına en yüksek yatırımı gerçekleştiren operatör olduğunu belirten Öğüt, son 5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımın, müşteri memnuniyetine olan inançlarının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Vodafone Türkiye’nin yaptığı yatırımlarla kapsama şebekesini son 5 yılda neredeyse 4 katına çıkardıklarını belirten Öğüt, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Vodafone Türkiye olarak özellikle 2009’un başından bu yana faaliyete aldığımız müşteri memnuniyeti odaklı stratejik programımız kapsamında, müşteri deneyimini sürekli olarak iyileştirmeyi hedefliyoruz.

Bu çerçevede bir yandan müşterilerimizi avantajlı tarifeler ve kampanyalarla buluştururken, diğer yandan kapsama şebekemizi sürekli yatırımlarla geliştiriyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada kapsama kalitemize o kadar güveniyoruz ki konuşmalarının kesilmesi halinde faturalı ve faturasız tüm abonelerimize otomatik olarak paralarını/dakikalarını iade ediyoruz.

Bu iddiamızı ortaya koyarken, bizim için en önemli performans göstergelerinden biri olan müşteri tavsiye skorunda da liderliğimizi koruyor olmamız, abonelerimizin kapsama kalitemizden ne kadar memnun olduğunu ortaya koyuyor.

Şu anda geldiğimiz noktada, tüm faaliyetlerimizin odağına koyduğumuz müşteri tavsiye oranında, en yakın diğer operatörün 5 puan üzerinde bir skor ile yolumuza devam etmekteyiz. Sahip olduğumuz modern şebekemiz ile gurur duyuyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim