• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vodafone'dan dijital dönüşüm hareketi

Vodafone'dan dijital dönüşüm hareketi
Vodafone, Türkiye'nin en kapsamlı ilk ve tek mobil sağlık platformu Vodafone Cep Sağlık'ı abonelerinin hizmetine sundu.

Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi misyon edinen Vodafone Türkiye, ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik vizyonuyla yenilikçi hizmetler geliştirerek "küçük mucizeler" yaratmayı sürdürüyor. Sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştıran Vodafone Cep Sağlık Platformu, Vodafone Türkiye ve Artı Sağlık A.Ş. ortaklığında, Vodafone abonelerine anında mobil sağlık çözümleri sunuyor.

Vodafone'luların ürün portföyüne eklenen Vodafone Cep Sağlık, Türkiye'de ilk, tek ve en kapsamlı mobil sağlık platformu olarak sağlıkla ilgili hizmetlere uzaktan erişimi kolaylaştırıyor. Vodafone Türkiye aboneleri sağlık ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmetlerini, 1120 numaralı çağrı merkezinden 7/24 alabiliyor. "Vodafone Cep Sağlık" akıllı telefon uygulaması ve VodafoneCepSaglik.com.tr internet sitesi üzerinden de erişilebilen platformla, acil bilgiye ihtiyaç duyulduğunda sağlık danışma hizmetleri, kişisel sağlık koçluğu, sağlıklı yaşam bilgi servislerine erişim tek numara kolaylığıyla sunuluyor.

Tüm sağlık bilgileri çipli kartla hastanın cebinde

Türkiye'de sağlığı en geniş kapsamlı ürün portföyü ile aboneleriyle buluşturan ilk mobil operatör olan Vodafone'un sağlık platformu, Vodafone Cep Sağlık Kartı'yla kullanıcıya özel bir sağlık kimlik kartı oluşturulmasını sağlıyor. Çipli Vodafone Cep Sağlık Kartları'nda acil durum sağlık bilgileri sürekli kullanıcının yanında taşınabiliyor. Acil durumlarda kartın çipinden ya da internet üzerinden, kullanıcının sağlık durumuna dair bilgiler, abonenin onayı ile profesyonel sağlık personeli tarafından okunabiliyor. Ayrıca Vodafone Cep Sağlık Kartı, anlaşmalı sağlık kurumlarında indirimler ve puan kazanma fırsatı da tanıyor. Vodafone Cep Sağlık VIP Kart ise bu avantajlara ek olarak özel sağlık asistanlığı hizmeti sunuyor. Özel asistanlar, VIP kart sahiplerinin yaşına ve cinsiyetine uygun rutin kontrolleri hatırlatıyor, sağlık sorunlarında kişiye uygun çok sayıda çözüm için yönlendirmeler gerçekleştirebiliyor.

Vodafone Cep Sağlık kapsamındaki ürünlerden Sağlık Dosyası, kişinin sağlık geçmişi, acil durumlarda ulaşılacak veya kan verebilecek kişi bilgileri, sağlık belgeleri, ilaç hatırlatmaları, kontrol/ölçüm hatırlatmaları, ölçüm kayıtlarının yer aldığı ve kaydedilebilen bir kişisel sağlık yönetim sistemini içeriyor. Abone, tüm sağlık bilgilerini elektronik ortamda kaydederek, istediği zaman ulaşabiliyor veya sağlık profesyonelleri ile paylaşabiliyor.

Vodafone Cep Sağlık'ta kişiye özel hizmet veren sağlık koçu hizmeti de yer alıyor. Sağlıklı ve kaliteli yaşam, zindelik, sağlıklı beslenme, egzersiz, psikolojik destek gibi konularda danışmanlık hizmeti sağlık profesyoneli koçlar tarafından veriliyor. Sağlık koçu periyodik olarak kullanıcıya ulaşarak koruyucu ve önleyici tıp konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Vodafone'un tamamen ücretsiz sunduğu SMS Bilgi Servisleri sayesinde sağlıklı yaşam, beslenme, diyabet, obezite, anne ve bebek, hamilelik, hipertansiyon gibi konularda bilgiler kısa mesajla düzenli olarak kullanıcıya iletiliyor.

Vodafone Cep Sağlık Platformu'nda, 7/24 hizmet veren 1120 Ambulans Hattı da bulunuyor. Ayrıca yine 1120 üzerinden tek telefon ile ulaşılabilen ve üç büyük şehirde sunulan Evde Sağlık uygulamasıyla, sağlık hizmetini evinde almayı tercih eden ailelere ve bireylere muayene, tahlil, pansuman, serum takılması, enjeksiyon gibi tıbbi hizmetler %20 indirimle sadece Vodafone Cep Sağlık'ta veriliyor.

Akıllı telefonlarla bir dokunuşta sağlık danışma hizmetlerine erişim

Vodafone Cep Sağlık'ın akıllı telefon uygulaması ücretsiz olarak Vodafone'luların kullanımına sunuluyor. App Store ve Google Play Store üzerinden iPhone ve Android tabanlı akıllı telefonlara ücretsiz yüklenebilen mobil uygulamayla 1120 Vodafone Cep Sağlık çağrı merkezine tek tıkla erişim, Vodafone Cep Sağlık portföyündeki ürün ve hizmetlere ulaşma imkanı ve sağlıklı yaşam, beslenme, diyet gibi konularda güncel haberlere erişim kolaylaşıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham verme misyonuyla faaliyet gösteriyoruz. Abonelerimizin kendi küçük mucizelerini yaratmalarına imkan sunmak ve onların hayat kalitesini artırmak hedefiyle, mobil teknolojilerin gücünü Türkiye'nin hizmetine sunuyoruz. Mobil teknoloji, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özellikle sağlık hizmetleri konusunda büyük bir potansiyel taşıyor. Mobil sağlık sayesinde, özellikle hastalığı önleyici hizmetlerle, Türkiye'nin de içinde olduğu OECD ülkelerinde sağlık giderlerinin 2017 yılında 400 milyar dolar azalması bekleniyor. Vodafone olarak Türkiye'nin sağlık hizmetleri atılımını desteklemek ve Dijital Dönüşüm Hareketimiz kapsamında abonelerimizin hayat kalitesini artırmak için mobil sağlık platformumuz Vodafone Cep Sağlık'ı lanse etmenin mutluluğunu duyuyoruz. Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak üzere yenilikçi ürün ve servisler geliştirmeyi, teknolojik ve sosyal yatırımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm abonelerimizi sağlıklı bir yaşam için Vodafone Cep Sağlık Platformu'na davet ediyoruz."

Artı Sağlık A.Ş. Kurucu Ortağı Buket Pilavcı da şöyle konuştu:

"Artı Sağlık olarak hastanecilik, sigortacılık ve bilişim altyapısından hareketle, denenmiş, işleyen bir sentez olarak ortaya çıktık ve m-sağlık konusunda lider kuruluş olarak yolumuza devam ediyoruz. Uluslararası sağlık araştırmaları, 10 yıl gibi kısa bir sürede m-sağlık konusunda devrim niteliğinde gelişmeler yaşanacağını işaret ediyor. Vodafone'la birlikte hayata geçirdiğimiz Vodafone Cep Sağlık platformu, m-sağlık alanında Türkiye'de bir ilk olarak, farklı sağlık ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmetlerini tek çatı altında sunuyor."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim