• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Vodafone'dan Facebook'a özel cep telefonu

Vodafone'dan Facebook'a özel cep telefonu
Vodafone, Facebook işbirliği ile geliştirdiği ''Vodafone 555''i, gençlik alt markası Vodafone FreeZone çatısı altında 229 liradan satışa sundu.

Vodafone'dan Facebook'a özel cep telefonu

Vodafone, Facebook işbirliği ile geliştirdiği ''Vodafone 555''i, gençlik alt markası Vodafone FreeZone çatısı altında 229 liradan satışa sundu.

Vodafone 555, Türkiye'deki gençlerin Facebook kullanım alışkanlıkları göz önünde bulundurularak, onların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandı.

Vodafone 555 ile 12 ay boyunca Facebook'a ücretsiz girilebilecek. Vodafone 555'in Facebook entegre yazılımıyla gençler; çektikleri fotoğrafları Facebook'ta arkadaşlarıyla paylaşabilecek, Facebook mesajlarını kontrol edebilecek, istedikleri videoları görüntüleyip durum güncellemesi yapabilecekler.

Vodafone 555, Facebook temelli işletim sistemi sayesinde, açıldığı anda Facebook'a bağlanıyor.

Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, düzenlenen basın toplantısında, Vodafone 555 ile gençlerin bilgisayarlarındaki Facebook deneyimini birebir cep telefonları üzerinden ücretsiz olarak yaşayabileceklerini belirtti.

Soruları da yanıtlayan Öğüt, abonelerinin yüzde 30'a yakınının genç olduğunu, gençlik pazarındaki pazar paylarının da Türkiye pazar payı ile paralel olduğunu kaydetti.

-ARTI 1 LİRA-

Facebook EMEA Başkan Yardımcısı Joanna Shields ise Facebook'un tüm mobil telefonları sosyal hale getirmeyi amaçladığını ve bu çerçevede Vodafone'un, Facebook deneyimini uygun fiyatlı bir mobil telefon ile birleştirerek bu hedefi bir adım ileri taşıdığını ifade etti.

Geliştirdikleri telefonun, Facebook aplikasyonunu bütün her şeyin merkezine koyduğunu ifade eden Shields, Facebook'ta bir gün içinde 5 milyar bilgi ve içerik paylaşıldığını, Facebook'u kullanan 30 milyondan fazla Türk olduğunu ve bunların yarısından çoğunun da mobil araçlarla kullandığını kaydetti.

Vodafone Türkiye Terminal Bölüm Başkanı Tarık Akad, Vodafone'nin bu telefonu Facebook ile beraber süren ARGE çalışmaları sonucunda geliştirildiğini, telefonun ön ödemeli aboneler için fiyatının 229 lira olduğunu, faturalı abonelerde ise sadece genç avantaj abonelerinin artı 1 lira karşılığında 24 ay taahhüt vermek kaydıyla bu telefona ve ücretsiz Facebook erişimine sahip olabileceklerini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Akad, cihazda 3G kullanılmadığını, maliyetleri göz önünde bulundurarak bu telefonu EDGE (2,5G) hızında çıkardıklarını, Facebook entegrasyonunun EDGE entegre edilerek son derece hızlı bir hale getirildiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim