• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Vodafone'un patronu vergiler insin istedi

Vodafone'un patronu vergiler insin istedi
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone'un 2011 için hedeflerini açıkladığı toplantıda 2011'de iletişim vergileri için ivedi düzenleme istedi.

Vodafone'un patronu vergiler insin istedi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone'un 2011 için hedeflerini açıkladığı toplantıda 2011'de iletişim vergileri için ivedi düzenleme istedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2010 yılının Türkiye için son derece olumlu olacağını belirterek, ''Vodafone Türkiye büyümeye devam edecek ve büyümeyi devam ettirmek üzere yatırımlarına hızla devam ediyor. Son 1,5 yıl içerisinde 1,8 milyar lira yatırımı tamamladık'' dedi.

Timuray, düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılına başlarken Vodafone Türkiye olarak uzun dönemli bir stratejik program oluşturduklarını ve programın merkezine müşteri memnuniyetini koyduklarını söyledi. Timuray, şöyle konuştu:

''Vodafone Türkiye aboneler tarafından en çok tercih edilen ve tavsiye edilen operatör olacak dedik. Bu uzun dönem stratejik programın yatırım programını da oldukça uzun dönemli bir perspektifle icra ettik.

Bugün geldiğimiz noktada yeni mali yılımıza da girmiş olarak, Nisan-Haziran 2010 çeyreği sonu itibariyle 1,5 yıl içerisinde 1,8 milyar lira yatırımı tamamladık.

Vodafone Türkiye'nin bugüne kadarki toplam satın alma ile beraber yaptığı bütün yatırıma baktığımız zaman 10 milyar lirayı aştı.''

''HODRİ MEYDAN NİTELİĞİNDE KAMPANYA''

Teknolojik altyapılarının geldiği ileri daha fazla kişiye tanıtmak için yeni kampanya başlattıklarını anımsatan Timuray, ''Şebeke altyapımızı bugüne kadar denememiş tüm iletişim kullanıcılarına bir davet niteliğinde olan, aynı zamanda bir hodri meydan niteliğinde olan bu kampanyamızla 'şebeke kalitemizi deneyin, memnun kalmazsanız paranızı iade ediyoruz' dedik.

Bu, bugüne kadar kadar yaptığımız yatırımlar konusunda ne kadar özgüvene sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu aynı zamanda, bugün itibariyle Vodafone şebekesini kullanan 16,1 milyon Vodafone abonesinden aldığımız gücü de yansıtan bir kampanya oldu'' diye konuştu.

Stratejik programlarının çok olumlu sonuçlarını gördüklerini belirten Timuray, şunları kaydetti:

''Her ay bütün dünyadaki Vodafone operasyonlarında yapılan bir araştırmamız var, müşterilerin net tavsiye etme skorunu ölçüyoruz. Son 3 aydır Vodafone Türkiye, ülkemizde en çok tavsiye edilen operatör konumuna geldi.

Bu tercih edilme numara taşımada da kendini göstermektedir. Numara taşımada da açık ara liderliğimizi sürdürüyoruz. Bugün itibariyle 1,8 milyon net numara Vodafone taşındı. Pazar payımızda da yükselen bir grafik izliyoruz.

Abone pazar payında yüzde 23 ile başladığımız yolcuğuma şu anda yüzde 26 pazar payı ile devam ediyoruz. Servis gelirlerimizde de son çeyrekte yani Nisan-Haziran 2010 çeyreğine baktığımız zaman yüzde 24 büyüme yakaladık. Pazardaki büyüme yüzde 4 seviyesinde oldu.''

''U DÖNÜŞÜ PROGRAMI BAŞARIYLA TAMAMLADI, SIRA BÜYÜMEDE''

Vodafone Grubu'nun dünya yönetim kurulu toplantısını bu yıl Türkiye'de yaptığına dikkati çeken Timuray, bunun Türkiye pazarına olan inancı ve Vodafone Türkiye'ye olan güveni gösterdiğini vurguladı.

Timuray, ''1,5 yıldır Vodafone Türkiye'nin giderek yükselen bir performans izlemesi de onları çok memnun etti. Özellikle son çeyrekte geldiğimiz noktada Vodafone Türkiye dünyanın en çok büyüyen operasyonlarından birisi haline geldi, Avrupa'nın en hızlı büyüyen şirketi Vodafone Türkiye. Tabi ki Yönetim Kurulu da bu performansı bir anlamda takdir etmek, bizi motive etmek için bu toplantıyı Türkiye'de yaptı'' dedi.

Kurumsal segmentte de müşterilerinin arttığını, Türkiye'nin 500 büyük firmasından çok önemli isimlerin Vodafone Türkiye'yi seçtiğini belirten Timuray, ''Geçmiş dönemdeki programımıza biz kendi içimizde 'U dönüşü program' diyorduk.

Çünkü 1,5-2 yıl önceki süreçte Vodafone'nun biraz düşen bir grafik performansı vardı, ilk etapta bunu döndürmemiz amacımızdı. Vodafone Grup Üst Yöneticisi (CEO) Vittoria bize şunları söyledi;

U dönüşü programını çok başarıyla tamamladınız. Şimdi sizden büyüme programı bekliyoruz. Bu büyüme programı da zaten izim yatırımlara devam edeceğimizin en önemli göstergesi'' şeklinde konuştu.

''VERGİLERİN DÜŞECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ''

Serpil Timuray, 2011 yılına ilişkin beklentilerini şöyle açıkladı:

''2011 senesinin Türkiye için son derece olumlu sene olacağını düşünüyoruz. Bütün makro ekonomik göstergeler de bunu gösteriyor. Telekom sektörü de bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonominin lokomotiflerinden biri olmaya devam edecek.

Vodafone Türkiye büyümeye devam edecek ve büyümesini hem bireysel hem kurumsal alanda devam ettirmek üzere yatırımlarına hızla devam ediyor.

Bizim odaklandığımız bazı segmentler var. Onlarda daha hızlı büyümeyi hedefliyoruz. Örneğin bunların başında faturalı aboneler var,. faturalı abonelerde geçtiğimiz bir yılda 1 milyon yeni abone kazınımımız oldu.''

Karlılığa ilişkin bir soru üzerine Timuray, ''Biz 16,1 milyon abonemize hizmet veriyoruz, ama bundan daha fazla aboneye hitap edecek şebeke kapsama yatırımı ve pazarlama satış yatırımı yaptık. Bundan sonraki dönem Vodafone Türkiye'nin gelirlerini artırması suretiyle sabit giderlerinin azalacağı ve bu sayede karlılığı artıracağı dönem olacak. Sürdürülebilir karlılık için öncelikle sürdürülebilir büyümeyi sağlamalıyız. Nitekim Nisan-Haziran 2010 çeyreğine baktığımız zaman Vodafone Türkiye'nin karlılığını da artırdığı bir dönemdir. Yüzde 10 pozitif karlılığa geçtiğimiz bir dönem oldu'' dedi.

Serpil Timuray, tüm sektörün kar edebilmesi için vergi sisteminde ivedilikle bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, rekabeti sağlıklı olması ve oyuncuların hepsinin kar edebilmesi için vergi düzeninin önümüzdeki dönemde sadeleşeceğini ve düşeceğini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim