• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Volkswagen AG "Volkswoman" arıyor!

Volkswagen AG "Volkswoman" arıyor!
Volkswagen AG Almanya genelinde kadın mühendisler için ''Woman DrivING Award 2012'' yarışması düzenliyor.

Volkswoman aranıyor!

Volkswagen AG Almanya genelinde kadın mühendisler için ''Woman DrivING Award 2012'' yarışması düzenliyor.

Yarışma aracılığıyla otomobil üreticisi Volkswagen; makine, mekatronik, otomotiv ve elektro teknik mühendisliği alanlarında yapılan bitirme tezlerini ödüllendirerek genç kadınlara teknik alanda araştırma ve geliştirme çalışmalarını uygulamalı olarak yaşama şansı veriyor.

Volkswagen binek araçlar geliştirme bölümü başkanı ve yarışmanın destekleyicisi Dr. Ulrich Hackenberg, ''Woman DrivING Award bu yıl ''Yakıtımız sizin düşünceleriniz'' sloganı altında gerçekleştiriliyor. Çünkü Volkswagen bünyesinde kadın mühendislerimizin belirleyici katılımından yoksun teknik bir yenilik neredeyse yok. Mühendislik artık uzun bir zamandır sadece erkeklere ait bir alan olmaktan çıktı. Volkswagen bu yarışmayla yeni nesil üniversite mezunu kadınları yarının otomobillerini birlikte şekillendirmek için cesaretlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Firma bünyesinde kadın personel teşviki ve istihdamı sadece teknik gelişimde değil genel olarak merkezi bir önem taşıyor. 2010 yılında düzenlenen yarışmada birinci olan Dr. Eva Schießwohl firmanın kadın mühendislere tanıdığı şansa bir örnek teşkil ediyor. Beyrut kökenli 31 yaşındaki genç mühendis, 7 kadın ve erkekten oluşan ve Volkswagen araçlarında yakıt teknolojilerinin günlük kullanımı üzerine çalışmalar yürüten bir araştırma ekibini yönetiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim