• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Volkswagen Kombi'ye çok özel seri

Volkswagen Kombi'ye çok özel seri
Volkswagen, Brezilya'da 56 yıllık üretim geçmişini geride bırakan Kombi modeline özel bir versiyon yayınladı.
 
Volkswagen, orijinal adıyla Type 2, Brezilya'daki adıyla Kombi olarak adlandırılan van modelinin 56 yıldır süren kesintisiz üretim geçmişini yeni ve özel bir seri ile kutluyor. Kombi Last Edition olarak adlandırılan ve ay sonu satışa çıkacak olan model yalnızca 600 adet üretilecek.
 
Çok özel iki ton beyaz ve mavi renkte gelecek olan Kombi, beyaz çizgili lastikler ve renkli arka camlarla birlikte gelecek. Bu görünüşüyle modelin Brezilya'da ilk üretime başladığı versiyon yansıtılırken, her modelin gövdesinde modele özel numaralandırılmış 1'den 600'e kadar olan plakalar yer alacak.
 
İç kısımda beyaz çizgili mavi döşeme kullanan Volkswagen, nostaljik havayı perdeler ve sade konsol tasarımı ile tamamlıyor. Bunun yanı sıra marka iPod bağlantı noktası gibi teknolojik dokunuşları da bu özel modele eklemeyi ihmal etmemiş.
 
Kaputun altına baktığımızda, 2005 yılında tanıtılan 68 beygirlik 1.4 lt su soğutmalı benzinli motor karşımıza çıkıyor. Yenilenen motor, eski hava soğutmalı versiyonuna göre yüzde 30 oranında daha verimli, yüzde 34 oranında ise daha güçlü değerlere sahip. 1957 yılında üretimine başlanan Kombi, 28 beygir gücünde 1.2 lt 4 silindirli motor ile satışa çıkmıştı.
 
56 yıllık kesintisiz üretim tarihiyle otomotiv tarihinin en uzun geçmişe sahip modellerinden biri olan Kombi, 1,5 milyonluk satış rakamıyla da otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip. Efsanevi model Volkwagen'in São Bernardo do Campo'daki fabrikasında üretilmeye devam ediyor.
 
ww_kombi1.jpg
 
ww_kombi2.jpg
 
ww_kombi3.jpg
 
ww_kombi4.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim