• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Volkswagen Ticari Araç Autoshow’da

Volkswagen Ticari Araç Autoshow’da
Volkswagen Ticari Araç, 01-11 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Autoshow’da Caddy Sportline, Amarok Otomatik modellerini sergiliyor.

 

Volkswagen Ticari Araç standının en ilgi çeken modellerinin başında, gelecekteki müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanan elektrikli konsept “eT!” geliyor… 
 
“Come To Me (Bana Gel)” ve “Follow Me (Beni Takip Et)” özelliklerini taşıyan “eT!”, sürücüsü olmaksızın takip edebilme kabiliyetine sahip.
 
Volkswagen Ticari Araç, 1 Kasım tarihinde kapılarını açacak olan ve 11 Kasım’a kadar ziyaret edilecek Uluslararası İstanbul Autoshow’da Caddy Sportline ve Amarok Otomatik modellerini sergiliyor. ‘Geleceğin Ticari Aracı’ olarak nitelendirilen eT! de İstanbul Autoshow’un en ilgi çekici modellerinden biri olmaya aday.
 
Sınıfının en güçlüsü: Yeni Caddy Sportline
 
Volkswagen Ticari Araç’ın, bir çok özelliği ile sınıfının çok ilerisinde olan modeli Caddy ailesinin yeni üyesi Yeni Caddy Sportline 2.0 TDI 140 PS İstanbul Autoshow’da. Güçlü motoru ve yüksek tork değeriyle dikkat çeken Yeni Caddy Sportline, ürettiği yüksek gücün yanı sıra, yakıt tüketiminde de tutumlu...
 
İlk ve tek 8 ileri otomatik şanzımanlı Pick up; Amarok Otomatik
 
Volkswagen’in Pick up sınıfındaki ilk aracı olan Amarok’un geçtiğimiz günlerde satışa sunulan otomatik şanzımanlı seçeneği, Volkswagen Ticari Araç’ın Autoshow’daki bir başka önemli modeli. 2,0 litrelik turbo dizel motora sahip Amarok Otomatik, 180 PS’lik gücü, sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliği ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanıyla son derece iddialı.
 
Teknolojinin Ticari Araçta geldiği Son Nokta: “eT!”
 
İlk olarak Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilenen ve ticari araçların geleceğine yönelik bir konsept araç olan “eT!” İstanbul Autoshow Fuarı’nın en ilgi çekici modellerinden biri. Yarının tedarik ve dağıtım dünyasına bir bakış olarak görülen ‘eT!’ Alman Posta Servisi (Deutsche Post) için geliştirildi. Konsept, evden eve teslimat yapan posta servisi çalışanını takip edebiliyorken, aynı zamanda “bana gel” (Come to me) fonksiyonu sayesinde sürücünün çağırdığı yere de kendi kendine gidebiliyor. Elektrikli motoruyla şehir içinde kullanım için tasarlanan “eT!”, fuarda Volkswagen Ticari Araç’ın en çok ilgi çeken modellerinden biri olacak.
 
Sınıfının en güçlüsü: Yeni Caddy Sportline
 
Volkswagen Ticari Araç’ın, bir çok özelliği ile sınıfının çok ilerisinde olan modeli Caddy ailesinin yeni üyesi Yeni Caddy Sportline 2.0 TDI 140 PS İstanbul Autoshow’da. Güçlü motoru ve yüksek tork değeriyle dikkat çeken Yeni Caddy Sportline, ürettiği yüksek gücün yanı sıra, yakıt tüketiminde de tutumlu...
 
Volkswagen Ticari Araç’ın tüm dünyada önemli bir satış başarısına imza atan modeli Caddy, şimdi de sınıfının en güçlüsü Yeni Caddy Sportline’ı Türkiye pazarına sunuyor. Yeni Caddy Sportline 2.0 140 PS, sadece güçlü motoru ve yüksek tork değerleriyle değil sportif görünümüyle de dikkat çekiyor.
 
140 PS’lik yüksek güce sahip 2.0 litrelik motor, 186 km/h’lik maksimum hızıyla üstün performans sağlıyor. Yeni Caddy Sportline 2.0 140 PS, 0’dan 100 km/h’e sadece 10.1 sn.’de ulaşarak gösterdiği sportifliği, 16”lik alüminyum alaşımlı Siracusa jantlarla görüntüsüne de taşıyor.
 
140 PS gücündeki 2.0 TDI motorda, hava beslemeyle ilgili olarak değişken geometrili turbo (VTG) ve intercooler bulunuyor. Yeni Caddy Sportline 2.0 140 PS’te kullanılan yüksek motor teknolojisi, sadece yüksek güç ve tork sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çevreci özelliğiyle öne çıkıyor. 100 km’de sadece 6.1 lt’lik* yakıt tüketimiyle çok tutumlu, sessizliğiyle gürültü kirliliği yaratmıyor ve Euro 5 normlarına uygun egzoz emisyon değerleriyle de çevreye saygılı...
 
Yeni Caddy Sportline’nın TDI teknolojisine sahip 2.0 litre hacimli motoru, 1750 – 2500 devir aralığında 320 NM tork üreterek mükemmel çekiş sağlıyor. 140 PS 2.0 TDI motor ayrıca isteğe bağlı olarak 6 vitesli DSG ile sunuluyor.
 
Güçlü, Güvenli, Konforlu
 
Yeni Caddy Sportline, sınıfının en güçlüsü olmakla kalmıyor, standart ekipmanlarıyla da konforlu ve güvenli bir yolculuğun garantisini veriyor.
 
Sınıfında bütün modellerinde ESP'nin standart olarak sunulduğu ilk ticari araç olan Caddy’nin, en güçlü versiyonu da bu özelliğin içinde bulunduğu geniş kapsamlı güvenlik paketiyle pazara giriş yapıyor. Yokuş Kalkış Desteği seçeneğinin de standart donanım paketi içinde sunulduğu Yeni Caddy Sportline’da ayrıca hız sabitleyici, yağmur sensörü, gündüz farları, otomatik yanan farlar, otomatik kararan iç dikiz aynası, yolcu ve bagaj bölümü iç kaplama gibi bir çok özellik de mevcut.
 
*manuel vites birleşik tüketim
 
İlk ve tek 8 ileri otomatik şanzımanlı Pick up: Amarok Otomatik
 
Volkswagen’in Pick up sınıfındaki ilk aracı olan Amarok’un geçtiğimiz günlerde satışa sunulan otomatik şanzımanlı seçeneği, Volkswagen Ticari Araç’ın Autoshow’daki bir başka önemli modeli. 2,0 litrelik turbo dizel motora sahip Amarok Otomatik, 180 PS’lik gücü, sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliği ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanıyla son derece iddialı.
 
Volkswagen Ticari Araç’ın Amarok modelinin geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu otomatik şanzımanlı seçeneği İstanbul Autoshow’un ilgi çeken modelleri arasında yerini alıyor. Volkswagen markasının ve Avrupalı bir üreticinin Pick up sınıfında ürettiği ilk araç olma özelliğine sahip Amarok’un otomatik şanzımanlı versiyonu, 2,0 TDI 180 PS’lik motorla, Highline donanım seviyesinde alınabiliyor.
 
Tasarım, kalite, sağlamlık ve teknoloji açısından manuel şanzımanlı versiyonuyla aynı özellikleri taşıyan Amarok Otomatik, 180 PS’lik güç üreten 2,0 litrelik turbo dizel motoru, sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliği ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanıyla son derece iddialı.
 
Volkswagen’in motor teknolojisinin güçlü ve verimli örneklerinden biri olan 2 litrelik Common Rail Turbo dizel enjeksiyon (TDI) sistemi, çift turbonun işlevi bakımından Transporter ve Crafter modellerindekiyle aynı olmakla birlikte, Amarok’un montaj konumuna göre yapısal değişiklikler içeriyor. Amarok Otomatik, 1.750 devirde 420 Nm’lik muazzam bir tork değeri sunarken, ortalama 8,2 litre yakıt tüketimi değeriyle de sınıfının en etkileyici değerlerine imza atıyor.
 
Tasarımıyla da etkileyici
 
Amarok Otomatik, teknolojisi ve sürüş dinamiklerinin yanısıra, off-road ve römork kullanımı için son derece ideal bir tasarıma sahip. Sportif ve göz alıcı çizgileriyle dikkat çeken Amarok Otomatik’in Highline donanım seviyesinde, krom çıtalı gövde rengi dolgulu geri dönüşümlü tamponlar, krom kaplamalı basamaklı arka tampon ilk planda göze çarpan özellikler. Elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı halojen farlar, alaşımlı jantlar, gövde rengi kapı kolları, kısmi krom kaplamalı yan aynalar, krom çerçeveli ön sis farları, krom kaplı ön panjur ve karartılmış arka camlar ve standart sunulan ön ve arka park mesafe sensörü Amarok’u etkileyici bir görünüme kavuşturuyor.
 
Gücü otomatik kontrol edin
 
Volkswagen Amarok Otomatik’te kullanılan Torsen arazi şanzımanı, Amarok için yeniden tasarlandı ve üretildi. Amarok için geliştirilen bu 8 ileri tam otomatik şanzıman, yeni teknoloji sayesinde DSG şanzımanda olduğu gibi daha seri, daha sarsıntısız ve daha tasarruflu vites geçişleri sağlıyor. 4Motion, sürekli 4 tekerlekten çekiş sağlarken, ön ve arka akstaki çekiş gücüne göre tork dağılımını 60:40 – 20:80 aralığında ayarlayan şanzıman, normal şartlarda güç 40:60 şeklinde bir dağılımla çalışıyor.
 
Performans ve verimlilik bir arada
 
Sürekli dört tekerlekten çekişle donatılan, otomatik şanzımanlı Amarok’un 2 litrelik TDI motoru, 180 PS güç sağlarken, 420 Nm’lik tork değeriyle de sıradışı bir sürüş performansını, taşıma ve çekiş gücünü garanti ediyor: Amarok Otomatik 7’inci viteste 179 km/s’lik hıza ulaşırken, 80km/s’den 120km/s hıza 8,5 saniyede ulaşabiliyor.100km’de 7,6 litrelik ortalama yakıt tüketimi değeriyle de öne çıkan Amarok Otomatik, 199 gr/km CO2 emisyon değeriyle de bu sınıfın en verimli modeli.
 
Geleceğin ticari aracı: eT!
 
Volkswagen Ticari Araç’ın fuarda sergilediği modellerin başında, henüz araştırma statüsünde olan, elektrikli konsept ticari aracı eT! geliyor. Efsanevi Transporter serisinin gelecek ile ilgili bir yorumu olan eT!, özellikle şehir içinde posta veya kurye aracı olarak tasarlandı.
 
Hafif ticari araçların geleceğine yönelik bir konsept araç olan “eT!”, yarının tedarik ve dağıtım dünyasına bir bakış olarak görülüyor. Alman Posta Servisi (Deutsche Post) için geliştirilen konsept, evden eve teslimat yapan posta servisi çalışanını takip edebiliyor
 
Klasik sürücü kapısıyla birlikte, yolcu tarafında çift kademeli otomatik sürgülü kapı olan eT!’de en büyük özelliklerden biri, sürücü kabininde bulunan sürüş kontrol çubuğu.  Bu çubuk yardımıyla, araç, sürücü koltuğuna oturulmasına gerek kalmadan saatte 6 kilometre hızla kullanılabiliyor.  eT!deki bir büyük yenilik ise, ‘Bana Gel’ (Come To Me) ve ‘Beni Takip Et’ (Follow Me) özellikleri; sürücü, teslimattayken, iPhone  yardımı ile aracını, kendisinin olduğu yere çağırabiliyor. eT! de sürücüsünün nerede olduğunu anlıyor ve ona doğru gidebiliyor. Ya da sürücü, teslimat anındayken, ’Beni Takip Et‘ sistemini aktive edince, araç, teslimat süresi boyunca, sürücüsünü otomatik olarak takip edebiliyor.
 
Elektrikli motoruyla şehir içinde kullanım için tasarlanan “eT!”, fuarda Volkswagen Ticari Araç’ın en çok ilgi çeken modellerinden biri olacak.
 
35’er kW’lık 2 elektrik motorunun arka tekerleklere  uyguladığı tahrikle hareket eden ve 100km’lik bir menzile sahip e T!, son derece kompakt olarak tasarlandı. 4090mm uzunluğu, 1850 mm genişliği ve 1980 mm yüksekliğiyle dikkat çeken e T!, Alüminyum Space Frame platformunda üretildi ve 2 bin 500 kg ağırlığa sahip. 3,6 metreküplük yük alanına sahip e T!, 8,5 metre dönüş çapıyla da oldukça etkili bir kullanım sunuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim