• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Volkswagen'den 1 milyar liralık parça

Volkswagen'den 1 milyar liralık parça
Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, “Volkswagen Türkiye’de yatırım yapmasa da yılda 1 milyar liralık Türk malı parça alıyor” dedi.

VW'den 1 milyar liralık parça

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, “Volkswagen Türkiye’de yatırım yapmasa da yılda 1 milyar liralık Türk malı parça alıyor” dedi.

Alman Volkswagen Grubu ve markalarının Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın VW’den Türkiye’de pick-up modeli Amarok’un üretimini istemesinin çok önemli olduğunu belirtti. Acar, “Devletin bu konudaki desteği ve ilgisi çok önemli. Ama VW’nin uluslararası yatırım stratejileri var. O yüzden Türkiye’de yatırım bizim değil VW’nin vereceği bir karar. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk başta olmak üzere biz yatırım kararı verilirse her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirttik” dedi.

VW’yi çekmek milli görev

VW’nin dünyada yatırımları kendisinin yaptığını vurgulayan Acar, “Ortaklı çalışmıyorlar. Bu yüzden biz istedikleri işbirliğine ortak olalım veya olmayalım hazırız” diye konuştu. Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ise, şunları söyledi: “Türkiye artık çok ciddi sanayi ülkesi oldu. Yeni yatırımların tartışılması gurur verici bir durum. Biz Türkiye’yi VW’nin yatırım radarına sokabildik. VW’yi Türkiye’ye yatırıma getirmeyi milli görev görüyoruz.”

Ciddi yedek parça alıyor

VW’nin Türkiye’de yatırım yapmasa da çok ciddi yedek parça alımı yaptığını da hatırlatan Bilaloğlu, sadece Doğuş Otomotiv bünyesinde yer alan VW alım ekibinin 400 milyon TL’lik yüzde 100 Türk malı yedek parça aldığını söyledi. Bilaloğlu, “Bosch, Magna gibi Türkiye’de üretim yapan diğer büyük yan sanayi şirketleriyle birlikte bu rakamın 800 milyon ila 1 milyar TL arasında olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de otomotivde dış ticaret fazlasının azalmasının geçici bir durum olduğunu kaydeden Aclan Acar, ithalatın artmasından ziyade ihracattaki düşüşün bunda etkili olduğunu söyledi. Acar, “2010 yılında Avrupa’daki krize bağlı olarak bu bölgeye ihracatta azalma oldu. Bu yıl Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa’daki otomotiv ihracatından 3-4 milyar dolarlık bir yükseliş olur” diye konuştu.

3.4 milyar lirayı buldu kârı yüzde 390 arttı

DOĞUŞ Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, bünyelerindeki 15 markayla satışlarını yüzde 75 artırarak 88 bin 245 adede çıkardıklarını belirterek, “Pazardan daha fazla büyüme başarısı göstererek pazar payımızı da yüzde 9’dan yüzde 11.2’ye yükselttik” dedi. Doğuş Otomotiv Mali İşler Direktörü Berk Çağdaş ise 2011 yılında kârlarının yüzde 390 artışla 31 milyon TL’den 150 milyon TL’ye cirolarının ise 2 milyar 129 milyon TL’den yüzde 61’lik artışla 3 milyar 428 milyon TL’ye yükseldiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim