• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Volkswagen'e 1 milyar liralık ürün satılıyor

Volkswagen'e 1 milyar liralık ürün satılıyor
Türkiye'de Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche gibi markalarıyla öne çıkan Alman otomotiv devi, birçok ülkedeki fabrikalarında kullanılmak üzere geçen yıl Türkiye'den 1 milyar liralık yan sanayi ürünü tedarik etti.
Türkiye'de Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche gibi markalarıyla öne çıkan Alman otomotiv devi, birçok ülkedeki fabrikalarında kullanılmak üzere geçen yıl Türkiye'den 1 milyar liralık yan sanayi ürünü tedarik etti. Uluslararası markalara ait yan sanayi şirketlerinin de yer aldığı tedarikçiler arasında yüzde 100 sermayeli birçok Türk şirketi bulunuyor.

Türkiye bir yandan yeni otomotiv yatırımı çekilmesi konusunda mesai harcarken yan sanayi şirketlerinin ihracat performansı da artıyor. Türkiye'de Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche gibi markalarıyla öne çıkan Alman otomotiv devi birçok ülkedeki fabrikalarında kullanılmak üzere Türkiye'den aldığı tedarik oranını artırdı. Dünyanın en büyük üreticisi olma yolunda hedefleri bulunan Volkswagen Grubu'nun sadece 2011 yılında Türkiye'den aldığı yan sanayi ürünü tutarı 1 milyar lirayı geçti. Grubun Türkiye temsilcisi Doğuş Otomotiv de yan sanayi şirketleri ile Volks-wagen arasında köprü görevi üstlenirken tedarikçiler arasında yüzde 100 sermayeli birçok Türk şirketi bulunuyor.

Türkiye'de Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda markalarının yanı sıra süper spor Bentley, Lamborghini, Bugatti ile birlikte ağır ticari araç şirketi Scania, Krone ve Meiller'ın distribütörü olan Doğuş Otomotiv'in CEO'su Ali Bilaloğlu, bu yıl iyi bir performans gösterdiklerini kaydetti. Doğrudan kendileri ile ilgili olmamasına rağmen köprü görevi üstlendikleri yan sanayi tedariki konusunda başarılı bir dönem yaşandığını belirten Bilaloğlu, "Volkswagen Grubu, Türkiye'den geçen yıl 1 milyar liralık yan sanayi ürünü satın aldı. Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı. Türk yan sanayii son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Yan sanayimizden ürün tedarik eden Volkswagen Grubu, Türkiye'de özel bir ekip bile kurdu. Bu 4-5 kişilik ekip, sürekli yan sanayi şirketleriyle temas halinde. Şirketlerle görüşüp, istedikleri gibi parça üretilmesine yardımcı oluyorlar." dedi. Doğuş Otomotiv olarak katalizör görevi üstlendiklerini kaydeden Bilaloğlu, yan sanayi şirketleriyle, Volkswagen'i tanıştırıp buluşturduklarını anlatan Bilaloğlu, "Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı'mız Ferit Şahenk'in söylediği gibi Türk sanayiine katkı yapmamız milli görevimiz." diye konuştu. Doğuş Otomotiv'in 7 aylık performansını da değerlendiren Ali Bilaloğlu, 2012'de 100 bin adedin üzerinde satışa ulaşacaklarını belirtti. Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv olarak yılı 2011'le aynı seviyede, 104 bin adetlik satış seviyesinde kapatmayı hedeflediklerini ifade etti.

'100 BİN MÜŞTERİYE TRAFİĞİ ANLATTIK'

Doğuş Otomotiv'in 2004 yılında başlattığı 'Trafik Hayattır' projesiyle ilgili bilgi veren Ali Bilaloğlu, bugüne kadar eğitim alan satış temsilcilerinin 100 bin müşteriye trafikle ilgili bilgi aktardığını söyledi. 2011 yılında araç teslimat prosedürlerini yenileyerek trafik güvenliğine ilişkin maddeler eklediklerini dile getiren Bilaloğlu, her müşteriye emniyet kemeri, çocuk koltuğu, güvenli takip mesafesi ve benzeri önemli güvenlik konularında bir kez daha hatırlatma yapıldıktan sonra aracının teslim edildiğini belirtti. Geçen yıl satılan her araç başına alınan ücretin 10 lirasını Trafik Hayattır platformuna kaynak olarak aktardıklarını ifade eden Bilaloğlu, bu yöndeki çalışma ve projeler için yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim