• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Volkswagen’in 6 önemli ülkesinden biri olduk

Volkswagen’in 6 önemli ülkesinden biri olduk
İstikrarlı bir büyüklüğe ulaşan otomotiv pazarı, krizdeki Avrupa açısından daha önemli hale geliyor. Bunun son göstergelerinden biri olarak Türkiye, otomotiv dünyasının efsane modellerinden biri olan Volkswagen(VW) Golf’ün 7. neslinin ilk olarak satışa su

 

Yeni model anavatanı Almanya’nın yanı sıra İtalya, Fransa, Avusturya, İspanya ve Türkiye’de ilk olarak satışa çıkacak. Yeni Golf, 2 Kasım’da kapılarını açacak Autoshow’da müşterilere tanıtılacak ve fuarın hemen ardından satışa sunulacak. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Volkswagen Türkiye tarihinde bir modelin eşzamanlı lansmanının ilk kez yapıldığını belirterek, Golf 7′nin Avrupa’nın büyük pazarlarından İngiltere’de bile Türkiye’den sonra satışa çıkacağını kaydetti. İtalya Sardunya Adası’ndaki tanıtımda sorularımızı cevaplandıran Uygun, yıl sonuna kadar 2 bin, 2013′te ise 10 binin üzerinde yeni Golf satışı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Geçen yıl Volkswagen’in dünya çapında en iyi distribütörü seçilen Doğuş Otomotiv, aynı zamanda satış konusunda örnek ülke olarak tanıtıldı. “VW dünyasında Türkiye’nin önemi her geçen gün artıyor. Yeni Golf’ün ilk etapta Türkiye’de satışa sunulması da bunun göstergesi.” diyen Vedat Uygun, bu yıl sonu itibarıyla Türkiye pazarında binek otomobil pazarında ilk 3′te olmayı hedeflediklerini söyledi. Uygun, “Geçen yıl kıl payı üçüncülüğü kaçırmıştık. Hedef 60 bin adede yakın satışa ulaşmak. Gelecek yıl daha yüksek olabilir. Volkswagen 2018 yılına kadar dünyanın en büyük üreticisi ve satıcısı olmayı hedefliyor. Dünyada pazar payı çok arttı ve artmaya devam ediyor.” dedi.
 
500 binin üzerindeki VW müşterisinin markanın ikinci el değerini güçlendirdiğini kaydeden Uygun, “Polo’dan Passat’a tüm modellerin ikinci elde daha az değer kaybedeceğini biliyor. Ayrıca birçok modelimiz premium (lüks) sınıf modellerle kıyaslanıyor. Yeni Golf’te de durum böyle. Bu da bize büyük değer kazandırıyor.” diye konuştu.
 
Tasarım ikon kabul edildi, çok değişmedi
 
Genel tasarım çizgilerini koruyan yeni Golf için markanın Alman yöneticileri, “Cola’nın cam şişesi gibiyiz, otomobilde bir ikon haline geldik. Bu yüzden genel hatları koruyoruz.” ifadelerini kullandı. Önceki modele göre uzunluğu 56 mm artan, tavan yüksekliği 28 mm alçaltılan otomobil 100 kilogram daha hafif üretildi. Bu hafiflik modelde yüzde 23’e varan oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. 13 mm daha geniş olan Golf  7’nin bagaj hacmi de 30 litre artırılarak 380 litreye çıkarıldı. Golf’le birlikte Volkswagen’in logosu da hafif bir değişime uğradı.
 
38 yılda 29 milyon Golf satıldı
 
Otomobilin 1.2 litre 105 beygir, 1.4 litre 122 beygir ve 1.4 litre 140 beygir TSİ benzinli motorlar ile 105 beygir gücünde dizel motor seçenekleri olacak. 140 beygirlik versiyonda ACT adı verilen aktif silindir yönetimi sistemi bulunuyor. Böylece Golf, 100 kilometrede 4.8 litre yakıt harcıyor. Ailenin başlangıç versiyonu 42 bin 900’den başlayan fiyatlara en üst versiyon ise opsiyonlar hariç 68 bin 900 TL’lik fiyat etiketine sahip. İlk olarak 1974’te üretilen Golf’ten bugüne kadar 90 bini Türkiye’de toplam 29,1 milyondan fazla satıldı.
 
‘Kaplumbağa’ da yola çıkıyor
 
Volkswagen Binek Araç, 2 yeni modelini daha pazara sundu. Kaplumbağa lakaplı sıra dışı tasarıma sahip The Beetle, 22 bin 900 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Araçta 105 ve 160 beygir güç üreten TSI motor seçenekleri yer alıyor. 1.4 litrelik motor sadece DSG şanzımanla birlikte sunuluyor. Volkswagen’in bir diğer yeniliği ise DSG şanzımanlı 1.4 TSI Tiguan modeli oldu. 150 beygir güce sahip araç, Trend&Fun ve Sport&Style donanım seviyelerinde satın alınabilecek. Fiyatı ise 69 bin 179 TL’den başlıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim