• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Volkswagen'in Yeni Polo'su süper ekonomik

Volkswagen'in Yeni Polo'su süper ekonomik
Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da satışa sunulan Polo 1.2 TDI Avrupa'nın en yeşil ve en ekonomik otomobili, hatta bu konuda çağın teknolojisi olduğu iddia edilen hybrit otomobillerden daha iddialı.

Yeni Polo, süper ekonomik ama bedeli ne?

Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da satışa sunulan Polo 1.2 TDI Avrupa'nın en yeşil ve en ekonomik otomobili, hatta bu konuda çağın teknolojisi olduğu iddia edilen hybrit otomobillerden daha iddialı. Peki bu otomobil gerçekten süper ekonomik mi? Bu araca sahip olmanın bedeli ne?

Volkswagen Polo Bluemotion, çift turbo beslemeye sahip 1199 cc'lik üç silindirli motoruyla 74 HP güç üretiyor. Araç doğaya, kilometre başına 87 gram karbondioksit salıyor. Bu değer hybrit Toyota Prius ve Honda Civic'ten bile çok düşük seviyede. 1080 kilogram ağırlığa sahip olan Polo Bluemotigon 0-100 km hızlanmasını ise 12 saniyede tamamlıyor. Otomobilin tüketim değerleri ise fabrika verilerine göre ortalamada 3,3 litreye düşürülmüş.

Polo'nun yakıt tüketim değerlerini düşerebilmek için Volkswagen mühendisleri motorun haricinde kasa ve donanım üzerinde de bir çok değişikliğe gitmiş. Rüzgar direncini fazla daha düşürmek amacıyla Ön ızgara doldurulmuş, otomobilin yüksekliği 10 mm. aşağıya indirilmiş, ön ve arka tamponlara kaygan spoiller eklenmiş ve düşük yuvarlanma direncine sahip 15 inçlik lastikler kullanılmış. Bunların yanı sıra araçta yeni uygulanan stop/start sistemi ise sırf kendi başına kilometre başına 0,25 litre tasarruf sağlıyor.

Otomobilin sürüş özelliklerine gelince, 3 silindirli 1.2 litrelik common rail-turbo dizel motora sahip Polo'da gaza bastığınız zaman sinir bozucu bir titreşimle karşılaşıyorsunuz. Yakıt tüketimini düşürmek için kullanılan ekonomi sınıfı yumuşak lastikler sürüş konforunu ve yol tutuşunu bir hayli bozuyor. Ancak 74 HP'lik bir otomobilin ihtiyaçlarını karşılıyor. Polo'nun fabrika yakıt tüketin değeri olan 3,3 litreyi yakalamak ise biraz zahmet istese de sizin elinizde.

Bu en çevreci ve ekonomik Polo Bluemotion'a sahip olmak isteyenler, Polo TDI'ın fiyatından bin 625 Euro fazla bir para ödemek zorunda kalacaklar. Otomobilin Türkiye'deki satış fiyatının 39-40 bin lira civarında olmasını bekliyoruz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim