• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Volstad, ekipmanda Rolls-Royce'la anlaştı

Volstad, ekipmanda Rolls-Royce'la anlaştı
Rolls-Royce, Tersan Tersanesi'nde Norveçli Volstad Şirketi için inşa edilen, OSV gemisinin yenilikçi ekipmanlarını teslim etti.

Rolls-Royce, Norveçli Volstad Gemi Şirketi’yle Türkiye’de yerleşik Tersan Tersanesi'nde inşa edilen açıkdeniz platform gemisinde kullanılacak gelişmiş ve modern gemi ekipmanlarından oluşan bir paket için anlaşma imzaladı.

Anlaşma Rolls-Royce’a 13.5 milyon pounda mal oldu. Pakette Rolls-Royce’un yeni Birleşik Köprüsü ve kalıcı manyetik teknolojisi(PM) ile çalışan ilk ticari tünel iticileri de bulunuyor. Kalıcı manyetik tünel pervanesi, itici dizaynına ve motor entegrasyonuna tamamiyle yeni bir yaklaşım getiren Rolls-Royce itici ailesine yeni katılan bir teknoloji ürünüdür. Tünel iticisi kalıcı manyetiği; performans, ses ve titreşim için en katı gereksinimleri karşılıyor.

Rolls-Royce ayrıca azimut iticileri, motor, dinamik konumlanma, navigasyon, sürüş, kumanda tablosu ve elektrikli motoru da teslim edecek.

Tersan Tersanesi'nde inşa edilecek OSV ile ilgili konuşan Rolls-Royce Offshore Başkanı John Knudsen, “Volstad'a teslim edilecek, kontrol merkezindeki Birleşik Köprü’den su hattı altındaki son teknolojiye kadar en yeni gelişmeleri kapsamaktadır. Offshore takımımız gemiye gelişmiş ekipman ve özellik sağlayabilmek için gemi sahipleri ve tasarımcılarla beraber çalışmaktayız” dedi.

125 metre uzunluktaki buz sınıfı gemi, Kuzey denizinde faaliyet gösterecek. Skipteknisk tarafınca tasarlanan ST-259 dizaynı gemi şu an Türkiye’de yapım aşamasında. Gemi 2015 yılının ikinci yarısında Tersan Tersanesi'nden teslim edilecek.

Haber: Seda Merve BABAİBAN - Deniz Haber Ajansı

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim