• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Volvo 'en tasarruflu' şoförünü seçecek

Volvo 'en tasarruflu' şoförünü seçecek
Volvo Kamyon, ''The Drivers Fuel Challenge'' yarışmasında Bolu'da en etkin yakıt kullanımı ile en yüksek performansa ulaşan sürücü yarışması düzenlendi.

Volvo 'en tasarruflu' şoförü seçecek

Volvo grup otomotiv Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdür Özlem Elif Çopuroğlu, yarışmalarda amaçlarının, Dünya'nın en tasarruflu yakıt kullanan sürücüsünü seçmek olduğunu söyledi.

Dünyada yakıt tasarrufu konusunda verdiği önem ve kazandırdığı fayda ile ön plana çıkan Volvo Kamyon, ''The Drivers Fuel Challenge'' yarışmasında Bolu'da en etkin yakıt kullanımı ile en yüksek performansa ulaşan sürücü yarışması düzenlendi. Yarışmaya, Volvo yetkilileri, 13 TIR sürücüsü, yarışseverler ve basın mensupları katıldı.

Volvo Grup otomotiv Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Elif Çopuroğlu, yarışma öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yılki yarışmaya 11 Avrupa, 6 Asya ülkesi olmak üzere dünyada toplam 17 ülkenin dahil olduğunu, Türkiye'nin, bu sene ilk kez dahil edildiğini, 3 ayrı ilde bölge elemelerinin olacağını kaydetti.

Bolu'daki ayağın da 2 gün süreceğini anlatan Çopunoğlu, Bolu'da günde yaklaşık 13 şoförün yeteneklerini test edeceğini bildirdi.

Amaçlarının sürücülerin yakıt verimliliği, sürüş becerilerini ölçmek olduğunu belirten Çopuroğlu, ''Yarışmada, belli bir rota kullanıyorlar. O yolla ilgili öngörülerini ve buna bağlı olarak yakıtı ne kadar düşürdüklerini ölçüyorlar.

Kamyonlarda ve çekicilerde entegre olarak kullandığımız başka sistemlerle beraber yakıtı da takip ettiğimiz sistemler var. 'They fit' sistemi ile sürücülerin performansları ölçülebiliyor. Sonuç da buna bağlı olarak belirleniyor'' dedi.

Çopuroğlu, bundan sonraki ayağın Mersin'de yapılacağını kaydederek, daha sonra 1 Ekimde İstanbul'da finalin gerçekleşeceğini, İstanbul'da birinci olan sürücünün Göteborg'a gitmeye hak kazanacağını ve orada Türkiye'yi temsil edeceğini dile getirdi.

Çopuroğlu, ''İstanbul'daki finalimizden sonra 20-23 Ekim tarihleri arasında İsveç'in Göteborg şehrinde 17 ülkeden katılıp birinci olan sürücüler mücadele edecek. Birinci olan dünya'nın en tasarruflu yakıt kullanan sürücüsü seçilmiş olacak'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim