• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Volvo mükemmel otomobil sesi geliştirdi

Volvo mükemmel otomobil sesi geliştirdi
Volvo Car Corporation uzmanları sektörün en modern akustik laboratuarlarından birinde mükemmel elektrikli otomobil sesini geliştirdiler.

Volvo’dan mükemmel otomobil sesi
 
Volvo Car Corporation uzmanları sektörün en modern akustik laboratuarlarından birinde mükemmel elektrikli otomobil sesini geliştirdiler.
 
Volvo Car Corporation'ın teknik uzmanları, otomobilin sürüş esnasında hem içindeki hem de çevreye yaydığı akustik ayak izini azaltmak için sessiz elektrik enerjisi gibi yeni yöntemler üzerinde çalışıyor. Mükemmel otomobil sesi arayışlarında sektörün en modern akustik laboratuarlarından biri onlara yardımcı oluyor. Volvo Car Corporation’ın araştırma ve geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Mertens: "Amacımız aracın gürültü seviyesini hassas bir şekilde ayarlayarak kusursuz ve keyif verici bir ses deneyimi yaratmak," dedi.
 
Birçok test sürüş raporunda, elektrikli otomobil tamamen sessiz olarak tanımlanıyor. Ancak, ses uzmanının bakış açısına göre, elektrikli otomobil için sessiz tanımlaması tam anlamıyla doğru değil.

Volvo Car Corporation’ın ses laboratuarında görevli olan Martin Spang: "İçten yanmalı motor sesinin otomobil kullanma algımızla içgüdüsel bir bağı vardır. Bu ses, diğer sesleri bastıran akustik bir bariyer gibidir. Bu bariyer ortadan kalktığında, bir anda etrafımızdaki diğer bir dizi sesin farkına varırız," diyor.
 
Farklı bir akustik ortam

Ön aksa güç veren geleneksel dizel motor ile arka tekerlekleri hareket ettiren elektrikli motoru bir araya getiren plug-in hybrid modellerde, otomobil sadece elektrik enerjisiyle çalıştığında, dizel yakıtın yakıt tankında çalkalanması gibi sesler dahi sürücü tarafından duyulabilir. Aynı şekilde yol yüzeyinden çıkan ses, rüzgâr, pompalar, fanlar ve rölelerden çıkan sesler de aynı hassasiyette duyulabilir.

Ancak dizel motor yeniden devreye girdiğinde, otomobil yeniden alıştığımız şekilde ses çıkarmaya başlar.

Volvo V60 Plug-in Hybrid için uygun sesi bulmak amacıyla, Volvo Car Corporation'ın uzmanları bilgisayarlarında ideal ve homojen sesi yaratmak için çalışıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim