• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Volvo, Red Dot tasarım ödülünü kazandı

Volvo, Red Dot tasarım ödülünü kazandı
Volvo Kamyon, yeni Volvo FH ile binlerce farklı uluslararası ürünün önüne geçerek “Red Dot” tasarım ödülüne hak kazandı.

 

Deneyimli tasarım uzmanlarından oluşan jüriyi büyüleyen yeni Volvo FH, Otomotiv ve Ulaşım alanında prestij ödülünün sahibi oldu. “Red Dot” ödülü, ürünün üstün tasarım başarısının uluslararası kabul gördüğünü simgeleyen bir kalite etiketi ve tasarım kalitesinde dünyanın en önemli onaylarından biri olarak kabul ediliyor. 
 
Global bir ürün tasarımı ödülü olan “Red Dot”, mükemmel tasarım kalitesini temsil ediyor ve tasarım konseptinin arkasındaki ekibi onurlandırıyor. “Red Dot 2013” tasarım ödülleri yarışmasına bu yıl dünya çapındaki 54 ülkeden üretici, tasarımcı ve mimarlar 4.662 ürün ile katıldı. Ancak sadece19 kategorideki en iyi yenilikçi tasarım çalışmaları, uluslararası jüri tarafından ödüllendirildi. Yeni Volvo FH, 16. kategori olan Otomotiv ve Ulaşım alanında prestij ödülünü kazandı.
 
Volvo Kamyon Tasarım Direktörü Rikard Orell yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük, en seçkin tasarım yarışmalarından birinde böyle saygın bir ödül kazandığımız için son derece gurur duyuyoruz. Bu ödül, uzun yıllar süren sıkı çalışmalarımızı temsil ediyor ve Volvo Kamyon adına yaratıcılığımız ve yenilikçi ruhumuz için bir hediye olarak görülüyor. Yeni Volvo FH geliştirilirken, tasarıma ve tasarımın uyandırdığı hisse büyük önem verildi. Aslında bu, ticari araç tasarımında çok da öncelikli olmayan bir unsurdur. “Red Dot” jürisi bu tasarım çabalarımızı fark ettiği ve endüstriyel tasarım kalitesinin uluslararası kabul gördüğünü simgeleyen bu ödülü aldığımız için büyük heyecan duyuyoruz,” dedi. 
 
Yeni standartları belirliyor
 
Yeni Volvo FH, sürücüler düşünülerek tasarlandı. Yakıt tasarrufu teknolojisi, verimli ergonomisi, üstün yol tutuşu, pasif ve aktif güvenlik özellikleri ile Volvo mirasını taşıyan yeni Volvo FH, kamyon sektöründe yeni standartlar belirlemek için tasarlanmış bir model olarak öne çıkıyor.
 
Rikard Orell, "Yeni FH’ın tasarımı için çalışmaya başladığımızda her yönüyle bütün bir araç oluşturmak için çok çaba harcadık ve en çok gurur duyduğum nokta, bunu başarmamız oldu. Tasarım ve fonksiyon arasında herhangi bir aykırılık yok ve ikisi de mükemmel bir uyum içinde birbirini destekliyor. Yeni FH, fonksiyonel ve dinamik tasarımı ile sürücülere sektördeki en iyi çalışma alanını sunuyor," şeklinde konuştu.
 
Üstün tasarım kalitesi
 
Red Dot’un öncüsü ve CEO'su Profesör Dr Peter Zec konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Güçlü tasarım ve ekonomik başarı günümüzde bir arada ilerliyor. “Red dot: product design 2013”ü kazananlar oldukça gelişmiş bir tasarım kültürü ve tasarım endüstrisinin baş kahramanlarıdır. Bu günlerde iyi tasarım ürünlerini ayırt etmek daha zor hale geldi. Genellikle detaylara inildiğinde ürünü özel kılan nitelikler görülebilir hale geliyor. Ancak, uluslararası Red Dot jürisinin detaycı yaklaşımı sayesinde yaratıcı tasarımlar, ürün kalabalığında yok olmayacak ve böylece küresel rekabet alanında kendini koruyabilecek,” dedi. 
 
1 Temmuz tarihinde Almanya Essen Opera Binası’ndaki Aalto Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan törende tasarım, sanayi, politika ve medya dünyasından 1000'in üzerinde davetli “Red Dot” ödülünü kazananları kutlayacak. 2-28 Temmuz tarihleri arasında ise yeni Volvo FH, ödüle hak kazanan diğer ürünler ile birlikte Red Dot Tasarım Müzesi’nde sergileniyor olacak. Sonrasında ise ödül kazanan ürünler, sürekli sergiye dönüştürülecek ve en az bir yıl boyunca müzede sergilenecek. Tarihi Essen Zeche Zollverein Kömür Madeni Sanayi Kompleksi’nde yer alan müze, dünya çapında en büyük çağdaş tasarım sergilerine ev sahipliği yapıyor. 
 
1.20130424140103.jpg
 
2.20130424140113.jpg
 
3.20130424140125.jpg
 
4.20130424140135.jpg
 
6.20130424140144.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim