• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Volvo Trucks'tan tasarruflu I-See sistemi

Volvo Trucks'tan tasarruflu I-See sistemi
En verimli yakıt kullanımı için geliştirilen ve yolun fiziki şartlarını denetleyen Volvo Kamyon’un I-See sistemi daha da geliştirildi.

 

En verimli yakıt kullanımı için geliştirilen ve yolun fiziki şartlarını denetleyen Volvo Kamyon’un I-See sistemi daha da geliştirildi. Önceki sürümünde sadece ilgili aracın verilerini kullanan sistem, yeni haliyle herhangi başka bir Volvo’nun topladığı veriler ışığında en ideal yakıt tüketimini sağlıyor.
 
Yakıt tüketiminde azami verimlilik, günümüzde işletmelere önemli kazançlar sağlarken çevreye zararlı atıkların salımını da azaltıyor. Araçlarında sunduğu teknolojik özellikler ile taşımacılık sektörüne her zaman yeni bir bakış açısı getiren Volvo Kamyon, yokuşlu bölgelerde en yüksek yakıt verimliliği sağlayacak şekilde vites seçimi, hızlanma ve motor freni işlemlerini yapan otomatik bir pilota benzeyen I-See teknolojisini 2012 yılında yeni FH serisi ile birlikte tanıtmıştı. Yenilenen I-See ile uzun mesafe taşımacılığında yüzde 5’e kadar yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.
 
I-See’nin eski versiyonunda, aracın geçmiş olduğu güzergâhlardaki yokuş ve tepelerden toplanan mevcut veriler değerlendirilerek verimlilik sağlanıyordu. Yenilenen I-See ile daha önce aynı yoldan geçmemiş olunsa da sistemin potansiyelinden tamamıyla yararlanılabiliyor. I-See teknolojisi ile donatılmış herhangi bir Volvo kamyonun bu güzergâhta daha önce yolculuk yapmış olması yeterli.
 
I-See ile donatılmış bir kamyon ilk kez yokuşlu bir yolda yolculuk yaptığında, yerel topografyayı Volvo Kamyon sunucusuna kablosuz olarak gönderiyor. Bu nedenle I-See'nin eski versiyonunda olduğu gibi bilgiler sadece lokal olarak kamyonun hafızasına alınmakla kalmıyor, merkez sunucuda depolanıyor.
 
I-See ile donatılmış başka bir kamyon aynı yolda yolculuk yaptığında, bu sistem otomatik olarak sunucudan topografyayla ilgili bilgileri alıyor. Böylece kamyon ilk kez bu yola çıktığında bile vites değişimleri, hızlanma ve frenlemenin yakıt verimliliğini optimize edecek şekilde olmasını sağlıyor.
 
I-See'nin yeni versiyonuyla donatılmış olan tüm kamyonlar, hangi nakliye şirketinde çalıştıkları fark etmeksizin, her zaman karşılarına çıkacak yokuşlar hakkında mevcut güncel bilgilere sahip oluyor. Bu bilgiler zamanla işe yaramaz hale gelebilen haritalar değil, sadece gerçek topografik şartlar esas alınarak hazırlanıyor.
 
I-See büyük veya küçük tüm yokuş ve tepelerde yakıt ekonomisi sağlıyor.
 
I-See nasıl çalışıyor?
 
- I-See, aktarma organları ve GPS ile çalışan bir yazılım sistemidir. Kamyonun hız sabitleme sisteminin aktif olmasını gerektiriyor. 
 
- I-See, yolun ilerleyen bölümünde kamyonun karşısına çıkacak olan eğimin topografyasını Volvo Kamyon sunucusundan alıyor.
 
- I-See, bir kamyonun yukarı eğime yaklaştığını kaydettiğinde, aracın hızı artıyor. Kinetik enerji sayesinde kamyon daha uzun süre yüksek viteste kalabiliyor. Böylece yakıt tüketimini arttıran vites küçültme ihtiyacı azalıyor. 
 
- Kamyon, tepenin yamacına geldiğinde, I-See gereksiz hızlanmadan kaçınıyor. Kamyon yokuş aşağı gitmeye başlamadan hemen önce, aktarma organları enerji tasarrufu sağlamak için devre dışı bırakılarak boşta ilerleme sağlanıyor. I-See, yokuş bitmeden çok önce hafifçe motor freni uygulamaya başlıyor.  
 
- İnişten hemen sonra çıkış gelirse kamyonun, yokuşun ilk kısmında kullanmak üzere ekstra kinetik enerji biriktirmesi için boşta ilerleme özelliği kullanılıyor. 
 
i-see_v2.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim