• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Volvo, vites büyütecek

Volvo, vites büyütecek
2015 yılını rekor satışla kapatan Volvo Car, 2016 yılı içinde "vites büyütme" kararı aldı.

Geçen yıl yarım milyon araba satan ve üretimi katlamak isteyen Volvo şirketi, fabrikalarının yer aldığı Göteborg şehrinde 200 kadar yeni eleman istihdam edecek.

Volvo Yönetim Kurulu Başkanı Håkan Samuelsson, 2015 yılı satışlarının iyi olduğunu, bunda yeni modellerin etkili olduğunu söyledi. Geçen yıl bin 500 kişinin işe alındığını ve Torslanda fabrikasında vardiya sayısını üçe çıkardıklarını belirten Samuelsson, 500 mühendis ve ürün geliştirme uzmanının alındığını ve bu alımların bu yıl da devam edeceğini söyledi.

HEDEF, YILDA 800 BİN

Son yıllarda rüzgarın Volvo’nun lehine döndüğünü söyleyen ve bu yeni işçi alımlarının Göteborglular için sürpriz olmayacağını ifade eden genel müdür, “Önümüzde yığınla işler var, sipariş teslim için yoğun çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor.” dedi. İki yıl içinde büyük değişimlerin olacağını ve bunun kendileri için bir meydan okuma olacağını söyleyen Samuelsson, geçen yılki sayış rekorlarını bu yıl da tekrarlayacaklarına inandığını vurguladı. Geçen yıl yarım milyon araba satıldığını ve bunun kendileri için iyi bir adım olduğunu ifade eden genel müdür, her yıl üretimi arttırarak 2020 yılında bu satış rakamını yıllık 800 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bütün dünyada satışlar iyi giderken Çin’de satışların istedikleri gibi olmadığını belirten genel müdür, bu durumun sadece Volvo için değil, diğer araba firmaları için de söz konusu olduğunu iddia etti. Çin ekonomisindeki durgunluğunun araba satışlarını da frenlediğini kaydeden Samuelsson, Volvo için bir aydınlık gelecek gördüklerini ekledi. Çin’in geleceği hakkında hiç kimsenin bir tahminde bulunamadığını, Çin’de 2015 yılının ilk çeyreğinde herkesin Volvo’nun yeni modelinin çıkışını beklediğini ve de dördüncü çeyrekte tırmanışın başladığını söyleyen Samuelsson, “Çin’de satışlar geçen yıl yüzde 10 arttı ve bu yılın ocak ayına geldiğinde ise yüzde 20 artış gözlendi. Çin hala dünyanın en büyük binek araba piyasasıdır. Zira son ayda da bu arabaların satışında güçlü bir artış gözlemlendi. Bu ise pozitif gözüküyor.” şeklinde açıklamalarına son verdi.

SATIŞLAR TAVAN YAPSA DA BİNLERCE ARAÇTA HATA BULUNDU!

İsveç’in otomotiv markası Volvo’nun satışları sürekli bir artış gösterse de son yıllarda hatalı araç çıkışında da bir artış gözlemlendi. “8 Sidor” İsimli İsveçli gazetenin aktardığına göre, son dönemde Volvo’nun 60 bin aracında hata tespit edildi. Hatanın bilgisayar programından kaynaklı olduğunu yazan gazete, arabaların yolda bir anda durduğunu ve sonra tekrar çalıştığını kaydetti. Bu hataların 25 bini İsveç’te tespit edilirken, sevindirici tarafın şu ana kadar meydana gelen bu arızalardan dolayı bir kazanım ve kaybın yaşanmamış olması gösteriliyor. Volvo, İsveç’teki müşterilerine mektup göndererek, arızalı araçlara ücretsiz bakım ve tamir yapacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim