• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Volvo'dan "Life Paint"

Volvo'dan "Life Paint"
Volvo Car İngiltere, bisikletlilerin güvenliğini artıracak olan "Life Paint" uygulamasını sundu.

Volvo Car İngiltere , bisikletlilerin yoldaki görünürlüğünü ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış, yenilikçi buluşu Life Paint’i tanıttı. Eşsiz bir yansıtma özelliğine sahip sprey, otomobillerin farlarına tepki verecek şekilde geliştirildi. Böylelikle sürücülerin karanlıkta görünmeyen bisikletlilere karşı uyarılması sağlanıyor.

 Life Paint GreyLondon yaratıcı ajansı tarafından tasarlandı ve bir İsveç start-upfiması olan Albedo 100 iş birliği ile üretildi. Gün ışığında görünmeyen bu eşsiz sprey boya, karanlıkta ışığı kendi kaynağına doğru yansıtıyor, böylelikle üzerine sıkılan cisimlerin güçlü bir şekilde parlayarak görünmesini sağlıyor.

 Bisiklet kullanıcılarının Life Paint’i denemesi için, Londra ’da 6 ayrı bisiklet dükkânında, 2000 adet bedelsiz kutu dağıtıldı. Eğer Live Paint beğenilirse uygulama ulusal ve uluslararası olarak yaygınlaştırılacak.Life Paint, Volvo’nun hem otomobilin içerisindekiler hem de dışındakilerin güvenliği yönünde atmış olduğu önemli bir adımı oluşturuyor. Bu uygulama Volvo otomobillerde yer alan ve en ileri güvenlik teknolojilerini bir araya getiren Volvo’nun teknoloji harikası Intellisafe güvenlik sistemi üzerinde yer alıyor.Bu teknoloji diğer otomobilleri, bisikletlileri ve yayaları algılayan bir radar ve kamera sisteminden oluşuyor. Sistem sürücü eğer çarpma anında gerekli tepkiyi veremezse otomatik olarak fren yapılmasını sağlıyor. Uygulama aynı zamanda sağa ve sola dönüşlerde köşelerin daha iyi görülmesini sağlayan Volvo’nun Aktif Eğimli Ön Farlar sistemi ile de birlikte çalışıyor.

Bu Haziran’da İngiltere’de satışa sunulacak olan yeni Volvo XC90’larda yer alan ve karanlıkta da çalışacak şekilde tasarlanmış olan Intellisafe eşsiz yaya ve bisikletli algılama sistemi Life Paint uygulamasına ilham vermiş. Bu iki buluş birlikte hareket ederek bir Volvo’nun içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmayacağı ya da kimsenin ölmeyeceğini hedefleyen 2020 vizyonuna katkı sağlıyorlar.
 Volvo Car İngiltereGenel Müdürü NickConnor, “İngiltere’de yollarda her yıl 19.000’den fazla bisikletli yaralanıyor. Biz Volvo’da bir çarpışmadan kurtulmanın en iyi yolunun çarpışmanın gerçekleşmemesi olduğuna inanıyoruz. Kazaların sayısını azaltmak ve yolları daha güvenli hale getirmek için kararlıyız. Volvo olarak güvenlik teknolojilerinde lideriz ve bu teknolojilerimizin sadece otomobillerimizi sürenleri değil dışındakileri de kapsamasında gurur duyuyoruz. Otomobillerimizin güvenlik özelliklerini geliştirdiğimiz kadar bisikletlileri de mümkün olduğunca görünür kılarak yollardaki hemen herkesin güvenliğini sağlamış oluyoruz” diyor.

Yol güvenliğiyle ilgili sorunlar için çeşitli çözümler üreten bir forum olan RaodSafe’inDirektörü AdrianWalsh şöyle söylüyor: "Otomobil sürmek karmaşık ve dikkat gerektiren bir iştir. Özellikle yayalar ve bisikletlilerin sıklıkla yollarda olduğu şehir koşullarında ve zayıf ışık koşullarında bu durum daha da zorlaşır. Bu yenilikçi teknoloji yolların güvenliğine yardımcı olacak. Bir üreticinin yayaları ve bisikletlilerin güvenliğini düşündüğünügörmek de gerçekten çok cesaret verici"

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim