• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Volvo'nun SCC otomobili 10 yaşında

Volvo'nun SCC otomobili 10 yaşında
Volvo Car Corporation tarihinde başka hiçbir konsept otomobil şirketin teknolojik ilerlemesinde Volvo SCC (Safety Concept Car - Güvenlik Konsept Otomobili) kadar büyük bir öneme sahip olmamıştı.

Volvo SCC 10 yaşında

Volvo Car Corporation tarihinde başka hiçbir konsept otomobil şirketin teknolojik ilerlemesinde Volvo SCC (Safety Concept Car - Güvenlik Konsept Otomobili) kadar büyük bir öneme sahip olmamıştı.

Geriye dönüp bakıldığında, 2001 yılında Detroit’teki lansmanından on yıl sonra, SCC’nin fantastik bir ‘kariyere’ sahip olduğunu görüyoruz... 2001 yılında Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Volvo SCC konsept otomobilinde denenen teknik yeniliklerin çoğu seri olarak üretilen otomobillerde kullanılmaya başlandı. Tüm bu yenilikler Volvo C30 serisine de ilham kaynağı oldu - Otomobil, şirketin aktif güvenlik sistemlerine öncülük etmeye başladığı nokta oldu. Şu anda Volvo model otomobillerde bulunan ileri teknik çözümlerin 15 kadarı ilk olarak Volvo SCC ile ortaya çıkmıştı. - SCC, tasarım açısından bakıldığında da yeni modellere ışık tuttu. Büyük başarı kazanan Volvo C30 modelinin çizgilerinde SCC’nin büyük payı var. Volvo SCC, Volvo Cars’ın tasarımcıları ve mühendisleri arasındaki yakın işbirliğinin kümülatif etkisinin ilk örneklerinden biridir. Volvo Car Corporation’ın Başkanı ve CEO’su Stefan Jacoby; "Konsept otomobiller çoğunlukla otomobil müşterilerine gelecekten kareler sunan tasarım veya teknoloji çalışmalarıdır. Ancak Volvo SCC’nun ekstra bir etkisi oldu çünkü hem çekici hem de yüksek teknolojiye sahip bir otomobildi. Otomobillerimizi nasıl müşterilerimizin istek, ihtiyaç ve eksiklerine göre tasarladığımızın ilk örneklerinden biriydi," diyor. Proje grubunun en önemli amaçlarından biri de dünya standartlarında güvenlik özellikleriyle sportif ve zarif görünüşün görece küçük ölçekli bir otomobilde bir araya getirilebileceğini göstermekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim