• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

VTS-34 Çehreli Başkanlığı'nda toplanıyor

VTS-34 Çehreli Başkanlığı'nda toplanıyor
IALA / VTS-34. Toplantısı Fransa'nın Başkenti Paris'te bulunan Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği Merkezi'nde IALA-VTS Komite Başkanı Kaptan Tuncay Çehreli Başkanlığı'nda toplanıyor.

IALA / VTS-34 Tuncay Çehreli Başkanlığı'nda toplanıyor

IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) VTS Komitesi’nin 34.dönem toplantısı 19-24 Mart 2012 tarihleri arasında Paris deki IALA merkezinde gerçekleştirilecek.

VTS (Gemi Trafik Hizmetleri) ile ilgili tüm uluslararası standart ve kriterlerin belirlendiği VTS Komitesine 2010 yılından beri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden KaptanTuncay Çehreli başkanlık ediyor.

VTS34’ün önemli bir özelliği de, bu yıl İstanbul da yapılacak üç önemli IALA etkinliği öncesi IALA merkezinde yapılacak son toplantı olmasıdır. Bilindiği gibi bu yıl önce Haziran ayında IALA Konsey toplantısı daha sonra 03-07 Eylül tarihlerinde VTS Komitesinin 35.toplantısı ve hemen akabinde 10-14 Eylül tarihleri arasında da 12.Uluslararası VTS Sempozyumu İstanbul da yapılacaktır. Hemen her VTS Komite toplantısında olduğu gibi 34.toplantıda da bir anlamda toplantı içinde toplantılar yapılacak ve İstanbul da düzenlenecek etkinliklerden, IALA’nın yeni girişimi WWA (World Wide Academy)’ya kadar birçok konu görüşülecek ve kararlar alınacak.

Son birkaç yılda dünya genelinde meydana gelen trajik deniz kazaları ve bunların incelenmesi sonucu ortaya çıkan ya da artan talep ve ihtiyaçlara ilave olarak, IMO ve IALA tarafından hızlı bir şekilde geliştirilen “e-Navigation” konseptine paralel olarak da VTS ler ile ilgili hem teknik hem de operasyonel açıdan önemli gelişmeler bekleniyor.

NOT: VTS2012 Sempozyumuyla ilgili detaylı bilgi için www.vts2012istanbul.info internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

tuncay_cehreli_vts_0.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim