• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

VTS35 İstanbul'da bugün başlıyor

VTS35 İstanbul'da bugün başlıyor
IALA VTS Komitesi’nin 35. toplantısı 03-07 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bugün öğleden sonra saat 13:30'da düzenlenecek olan edecek.

IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) VTS Komitesi’nin 35. toplantısı 03-07 Eylül 2012 tarihleri arasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Anadolu Hisarı’ndaki tesisinde gerçekleştirilecek. Toplantıya 25 farklı ülkeden yaklaşık 70 üyenin katılması bekleniyor.

Başkanlığı 2010 yılından beri Kaptan Tuncay Çehreli tarafından yürütülen VTS Komitesi; VTS’ler ile ilgili teknik, operasyonel ve eğitim / personel konularında tüm uluslararası standart ve kriterleri belirlemekte ve bunları gelişmeler çerçevesinde, uygun zaman aralıklarında revize ediyor. VTS’ler de kullanılan Radar, AIS, Radyo Yön Bulucu, Kameralar, VHF, Hidrolojik ve Meteorolojik Sensörler, Kayıt ve Yeniden Oynatma gibi tüm ekipmanların teknik ve performans standartları VTS Komitesi tarafından belirleniyor.

Bunun yanında Komitenin, VTS’lerin operasyon standartları, sunular servislerin özellikleri, kalite yönetimi, VTS Merkezlerinin denetimi ve personel eğitim ve sertifikasyonu gibi konularda değişik birçok yayını bulunuyor.

Gelişen teknoloji ve artan talepler doğrultusunda son yıllarda VTS, tüm dünyada hızlı bir çıkış trendi yakalamış olup bu çerçevede birçok ülkeden IALA’ya teknik destek ve yardım talebi gelmektedir. Özellikle akreditasyon ve VTS Operatör eğitimleri konusunda yoğunlaşan bu taleplere cevap verebilmek için IALA bünyesinde yeni bir oluşum olarak Worl Wide Academy (WWA) kurulmuş ve VTS Komitesi ile çok yakın bir ilişki içinde çalışıyor.

VTS Komite toplantısının hemen akabinde 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında ise 12.IALA VTS Sempozyumu yine İstanbul’da, Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

vts34.png

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim