• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Vural: "Malların e-ticaret ile ihracına katkıda bulunacak mekanizmalar üretilmeli"

Vural: "Malların e-ticaret ile ihracına katkıda bulunacak mekanizmalar üretilmeli"
PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmesi gerektiğini söyledi.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmesi gerektiğini söyledi. 

Uluslararası düzeyde elektronik ticaretini ve posta sektörünü yaygınlaştırmasını konuşmak üzere 50 ülkeden 150 üst düzey katılımcı Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen 7'nci Uluslararası Posta Sempozyumu'na katıldı.

50 ülkeden katılımcılar iştirak ediyor

2008 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl Ölüdeniz Liberty Otel'de 7'ncisi gerçekleştirilen sempozyum 3 gün boyunca devam edecek. Sempozyuma UPU, PostEurop, Euromed temsilcileri ile birlikte e-ticaret yapan ulusal ve uluslararası alışveriş sitelerinin üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 50 ülkeden katılımcı iştirak ediyor.

Haberleşme ve teknolojide gelişen hızlı büyüme konuşulacak

Sempozyumda bu yıl haberleşme ve teknoloji alanında meydana gelen hızlı büyüme ve sonucunda değişen müşteri ihtiyaçları masaya yatırılacak. Bu bağlamda müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni ürün ve hizmet arayışlarının da konuşulacağı sempozyum 28 Mayıs tarihinde sona erecek. 

Posta idareleri, satıcılar ve bölgesel yatırımlar

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 150 üst düzey yöneticinin katıldığı sempozyum ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sempozyumda elektronik ticaretinin 3 açıdan ele alınacağını söyleyen Tural, bunları posta idareleri, satıcılar ve bölgesel yatırımlar olarak açıkladı.

"Türkiye markaları da Internet üzerinden dünyaya açılmalı"

Ülkelerin kendi mallarını pazarlayabilme olanaklarının da yine sempozyumda görüşülecek konular arasında yer aldığını ifade eden Osman Tural, "Türkiye olarak üzerinde durmamız gereken en önemli konu budur. Türkiye'deki kullanıcılar başka ülkelerde üretilen malı nasıl kullanabiliyorlar ise Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların da başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmemiz lazım. Bu sempozyum bu konuda bize önemli kazanımlar sağlayacaktır." dedi.

Fransa yılda 27 milyar posta gönderirken Türkiye'de bu sayı 1 milyar

Şuan Türkiye'de her ay 26 milyon kişinin postanelerden hizmet aldığını hatırlatan PTT Genel Müdürü Osman Tural, artık PTT'lerin her türlü işlemin yapılabildiği kurum haline geldiğini söyledi. Türkiye'de posta denilen algının çok sınırlı kaldığını da belirten Tural, klasik posta anlayışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Bizimle eşit bir nüfusa ve yapıya sahip Fransa'da yılda 27 milyar gönderiye sahip. Bizim ülkemizde ise bu rakam 1 milyar gönderi ile sınırlı". dedi.  

"Reklama yönelik içeriği postaya dahil edemeden elektronik posta ile tanıştık"

Vural, bu sayının az olmasındaki etkeni şu şekilde açıkladı; "Reklama yönelik katalog, broşür gibi adressiz basılı kağıtları içeren etkenleri biz posta kategorisine dahil edemeden elektronik posta ile tanıştı. İşte bizim klasik posta sayımızın az olmasındaki en büyük etken bu. Ama dünya var olduğu müddetçe; insanlar mallar ve yazılar ışınlanmadığı sürece postaya hep ihtiyaç olacaktır."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim