• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Wider 42, tekne tasarımında çığır açtı

Wider 42, tekne tasarımında çığır açtı
2011 yılının yepyeni mimari, inşa ve mühendislik detaylarına sahip teknelerinden biri de, ‘yanlara doğru genişleyen’ ve tekne tasarımında ‘çığır açan’ Wider.

Wider 42, tekne tasarımında çığır açtı

2011 yılının yepyeni mimari, inşa ve mühendislik detaylarına sahip teknelerinden biri de, ‘yanlara doğru genişleyen’ ve tekne tasarımında ‘çığır açan’ Wider.

Dünyayı sarsan ve bizim suları ‘teğet’ geçmeyen ekonomik krizin denizcilik sektörüne birbirinden ilginç yan etkileri oldu. Satış dolayısıyla üretim sekteye uğrayıp sıradan olan hiçbir “ürün” ilgi görmeyince, farklı tekneler pontonlarda görünmeye başladı. Wider da bu serinin bir ürünü...

GENİŞ DAHA GENİŞ

Lüks motoryat sevenler metalik, sportif ve zarif hatlarıyla kendine yat piyasasında iyi bir isim edinen Pershing’i hatırlayacaktır. Pershing markasını yaratan ikili, Yönetim Kurulu Başkanı Tili Antonelli ve tasarımcı Fulvio de Simoni’nin yeni eseri Wider Yachts, Antonelli’nin ifadesiyle ‘krizden bahsetmeyi bırakıp yeni fikirler üretmek için’ kurulmuş. Antonelli’nin, 1981’de kurduğu ve o tarihten bu yana başında olduğu Pershing’i geçen yılın başlarında bırakması yatçılık sektöründe merak uyandırmıştı. Açıkçası Antonelli’nin bir şeylerin (!) peşinde olduğunu tahmin ediyor ve bekliyorduk. Nitekim sessizliğin ardındaki fırtına, eylülde Cenova’da tanıtılan Wider Yachts ile ortaya çıktı. Bugünlerde ilk prototipinin suya indirilmesi planlanan Wider 42, ortadan konsollu günlük gezi teknesi. ‘Tender’ olarak da düşünülebileceği belirtilen 12.80 metrelik Wider 42’nin daha suya inmeden konuşulan özelliği ise seyir halinde 3.5 metre olan eninin, demirdeyken vasattaki iskele ve sancak bordalarının yana açılmasıyla 6.60 metrelik bir ene, 15 metrekarelik bir alana kavuşması. Antonelli’nin ‘denizin ortasında oyun alanı’ olarak adlandırdığı bu yana açılan bölümler ayrıca, teknenin demirde daha dengeli olmasını, az sallanmasını sağlıyor.

Ortadaki oturma grubu ve masa alçaltılarak güneşlenme minderine dönüşebiliyor. Sert tavanıyla gölgede duran iki kişilik kumanda mahali, bütün göstergeleri üzerinde toplayan dümeniyle bir başka oyun alanı. Kıç tarafta, motorun üzerindeki yuvasına yerleştirilecek bir jet-ski, bot ya da başka bir deniz oyuncağı ise hareketli platformuyla kolayca denize indirilebiliyor. Baş kısımdaki yaşam mahalinin ise göründüğü kadar küçük olmadığını belirtelim, burada özel banyosuyla bir kamara, mutfak, tuvalet, yemek masası ve oturma alanını içeren salon var. Ayrıca yemek masası aşağı inerek, misafirler için çift kişilik bir yatağa dönüşebiliyor.

ÖZELLİKLERİ

Tam Boy: 12.90 metre
En: 3.5-6.60 metre
Motor: 2xYanmar 370 hp

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim