• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

WISTA 2015 Konferansı İstanbul'da

WISTA 2015 Konferansı İstanbul'da
Wista Kanada’nın ev sahipliği yaptığı 33. Uluslararası WISTA Konferansı 2 – 4 Ekim 2013 tarihleri arasında Montreal şehrinde düzenlendi. Konferansta Türkiye'den iki katılımcı yer aldı.

 

Wista Kanada’nın ev sahipliği yaptığı 33. Uluslararası WISTA Konferansı 2 – 4 Ekim 2013 tarihleri arasında Montreal şehrinde  düzenlendi. Bu yıl okyanus aşırı bir ülkede düzenlenen konferansta WISTA Türkiye’den sadece 2 katılımcı yer alabilirken, tüm dünyadan denizcilik sektöründe görev alan 200’in üzerinde iş kadını katılabildi. 
 
“Değişim Denizlerinde Seyir” ana başlıklı konferansta, katılımcıların ufkunu genişletecek çok ilginç  alt başlıklarda yer aldı. Bölgenin kendine özgü coğrafyasının getirdiği operasyonel zorlukların anlatıldıgı Arktik Denizcilik sunumlarında; sektörel uzmanların renkli değerlendirmeleri ve fikirleri uluslararası katılımcıların genel beğenisini topladı.  
 
Kanada’nın ilk kadın Ulaştırma Bakanı olan Lisa Raitt, konferansın ikinci günü yaptığı konuşmasında, deniz ulaşımını daha guvenli, etkin ve çevre koruma açısından daha sorumlu hale getirmek için karşılaşılan zorlukların farkında olduğunu ve WISTA gibi kurumların, sosyal sorumluluk projelerine kattığı enerjinin ve problemleri çözmekteki desteğinin çok değerli olduğunu belirtti.
 
Konferasın ilk günü yapılan seçimler neticesinde oybirliği ile; Karin Orsel’in, WISTA Uluslararası derneğinin Genel Başkanlığı görevine, Consuelo Rivero’nun ise idari komitedeki genel sekreterlik görevine devam etmeleri konusunda karar verildi. 
 
WISTA Türkiye Başkanı, WISTA Türkiye kurucu üyelerinden ve Bora Gemi Kiralama Hizmetleri firması genel müdürü Halime Can Yorulmaz ve yine Bora Gemi Kiralama çalışanlarından  Ayça Seda Yıtık, ülkemizi temsilen gittikleri bu konferanstan; 2015 yılında aynı konferansa İstanbul’un evsahipliği yapacağı müjdesi ile döndüler. Konferans sırasında yapılan renkli sunumun, tüm katılımcıları çok etkilediğini ve çok olumlu yorumlar aldıklarını belirten Halime Can, hem evsahibi olacak olmanın haklı gururunu yaşadıklarını hem de çok büyük bir organizasyonun sorumluluğunu alacakları icin tatlı bir telaş içerisine şimdiden girdiklerini belirttiler.
 
vista.20131023142557.20131025173814.jpg
 
vista1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim