• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

WMU'dan Suat Hayri Aka'ya Seçkin Mezunlar Onursal Ödülü

WMU'dan Suat Hayri Aka'ya Seçkin Mezunlar Onursal Ödülü
Denizcilik eğitimi konusunda dünyanın en tanınmış kurumlardan biri olan World Maritime University (WMU) birkaç yıldır uygulamaya koyduğu Şeçkin Mezunlar Onursal Ödülüne bu yıl Suat Hayri Aka'yı layık gördü.

BM -Uluslararası Denizcilik Teşkilatı - IMO tarafından 1983 yılında İsveçin Malmö kentinde kurulan ve  denizcilik eğitimi konusunda dünyanın en tanınmış kurumlardan biri olan World Maritime University (WMU)- , birkaç yıldır uygulamaya koyduğu (Outstanding Alumnus Honorary Award ) Seçkin Mezunlar Onursal Ödülüne bu yıl gerek üniversitenin ve IMO nun kuruluş amaçları ve uluslararası hedeflerine uygun olarak denizde emniyet, güvenlik ve çevre konuları , uluslararası uyum ve deniz ticaretinin geliştirilmesi gibi konulardaki çalışmaları ile gerekse üniversiteye destek ve katkıları nedeniyle 1989-1990 yıllarında üniversitede Liman ve Denizcilik İdaresi konusunda Yüksek lisans eğitimi alan Suat Hayri Aka'yı layık gördü.  

Bilindiği üzere Türkiyede 1987 den bugüne içlerinde Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz' ında bulunduğu ve çoğu kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 31 kişi WMU da yüksek lisans eğitimi almış durumda. Ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım ayrıca üniversitenin yönetim kurulunda görev yaptı.

Suat Hayri Aka'ya ödülü dünya denizciliğinin önde gelen isimleri, Malmö Belediye Başkanı ve IMO eski ve yeni Genel Sekreterleri ile üye devletlerinin temsilcileri ve diğer konukların huzurunda IMO Genel Sekreteri Koji Sekimuzu tarafından verildi.

suat_hayi_aka_670.jpg

aka_odul.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim