• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

WTI petrol, ‘stok verisi’ öncesinde 7 ayın düşüğünde

WTI petrol, ‘stok verisi’ öncesinde 7 ayın düşüğünde
WTI petrol, dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’de akaryakıt talebinin gücüne işaret edebilecek stok verisinin açıklanması öncesinde 7 ayın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’de akaryakıt talebinin gücüne işaret edebilecek stok verisinin açıklanması öncesinde 7 ayın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor. Brent petrolü Londra’da durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri, dün yüzde 0.3 düşmesinin ardından bugün New York’ta yatay seyrediyor. EIA’nın petrol stokları verisini yarın açıklaması öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomist, ABD’de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.8 milyon varil daralarak 360.7 milyona gerilediği tahmininde bulunuyor. Petrol stokları, ABD’de üretiminin arttığı 1990 yılından bu yana yılın bu dönemi için en yüksek seviyeye ulaştı. National Oil Corp.’un yaptığı açıklamaya göre Libya’nın petrol üretimi, bazı sahalardaki elektrik kesintilerinden dolayı düşüş gösterdi.

Sidney’de bulunan Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “ABD stok verisi fiyatların yükselmesinin engelleyerek jeopolitik kırılmaların etkisini kısıtlayabilir. ABD’deki üretim yüksek ihtimalle petrol fiyatlarının çok daha yükselmesinin önüne geçen en önemli faktör” dedi.

Ekim vadeli WTI petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 33 sent yükselerek Singapur saati ile 93.68 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün 30 sent gerileyerek 93.35 dolar ile 14 Ocak’tan bu yana en düşük kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 49 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar ise bu yıl yüzde 4.8 düştü.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 20 sent yükselerek varil başına 102.85 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 9.20 dolar seviyesinde. Dün ise bu fark 9.30 dolar ile 14 Mart’tan bu yana en geniş seviyeden kapanış yaptı.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim