• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Yağış, Fethiye Körfezi'nde kirliliğe yol açtı

Yağış, Fethiye Körfezi'nde kirliliğe yol açtı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir hafta boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağış, Fethiye Körfezi'nde deniz kirliliğine neden oldu.

Fethiye'de Derelerin Getirdiği Çöpler Denizi Kirletti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir hafta boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağış, Fethiye Körfezi'nde deniz kirliliğine neden oldu. Yağmur sularıyla birlikte debisi artan derelerin taşıdığı bitki ve ağaç artıkları çöplerle birleşerek kıyı kesimlere vurdu.

Yağmur sularıyla derelere ulaşan ağaç ve bitki artıkları, evsel atıklarla birleşerek, dereler aracılığıyla denize ulaştı. Yağışların yerini bugün Güneşli havaya bırakmasını fırsat bilip gezintiye çıkan Fethiyeliler ve tatilciler, Kordon Boyu'nda kötü bir sürprizle karşılaştı. Kıyı kesiminde yaklaşık 1 kilometre boyunca etkisini gösteren deniz kirliliği vatandaşların tepkisine neden oldu. Ağaç ve bitki kalıntılarının yoğun bulunduğu kirli tabaka içerisinde boyu 1 metreyi bulan ağaç kütüklerinin yanı sıra, plastik ve cam şişeler dikkati çekti. Vatandaşlar kirliliğin yoğunlaştığı bölgelerde küçük bot ve teknelerini sudan çıkarmaya çalıştı. Fethiye Belediyesi tarafından yapılan kıyı temizliğine rağmen kirliliğin önüne geçilemezken, vatandaşlar kalıcı çözüm bulunmasını istedi.

'BU BİR KATLİAM'

Fethiye'ye tatile geldiğini anlatan Cemile Özdemir, gördükleri karşısında büyük üzüntü ve şaşkınlık yaşadığını söyledi. Bunun bir çevre katliamı olduğunu belirten Özdemir, "Bu denli güzel deniz ve doğaya sahip Fethiye'de böyle bir görüntüyle karşılaşmayı hiç ummuyordum. Bunun adı katliamdır. Burada balık bile yaşamaz. Böyle bir görüntünün varlığından dünyanın hiçbir yerinde bahsedilmemeli" diye konuştu.

Denizi hiç böyle pis görmediğini belirten Hatice Uçer ise "Burası turistik bir bölge, hangi mevsim olursa olsun böyle görüntülerin oluşmasına izin verilmemeli. Yazın kordonu hiç böyle görmedim, ancak şu an gerçekten çok kirli. Büyük şaşkınlık içerisindeyim" dedi.

'GEÇİCİ BİR KİRLİLİK'

Fethiye'de balıkçılıkla uğraşan Halil Mulvalı, kirliliğin geçici olduğunu belirterek, kıyıya vuran ağaç ve bitki kalıntılarının yağmur suları aracılığıyla dereler tarafından taşındığını anlattı. Mulvalı, "Kirlilik geçici. Rüzgarın yön değiştirmesiyle atıklar kıyıdan açıklara taşınacaktır" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim