• BIST 9557.92
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yakıtı en az kullanan şoför belli oldu

Yakıtı en az kullanan şoför belli oldu
Volvo Kamyon'un düzenlediği "The Driver's Fuel Challenge" yarışmasının Türkiye birincisi ve yakıt tasarrufu şampiyonu belli oldu.

Volvo Kamyon'un yakıt tüketimi konusuna dikkat çekmeyi amaçladığı ve tüm dünyada 17 ülkenin katılımı ile gerçekleşen "The Driver's Fuel Challenge" yarışmasının Türkiye elemeleri yapıldı. Eylül ayı boyunca İstanbul, Bolu ve Mersin'de düzenlenen heyecan dolu bölge elemelerinden sonra her elemenin en başarılı yarışmacıları dünya finali mücadelesi için İstanbul'da buluştu.

Final heyecanında İstanbul'dan yarışmaya katılan Burhan Üregül, The Driver's Fuel Challenge yarışmasının birincisi olarak Türkiye'yi 20-23 Ekim'de Göteborg'da düzenlenecek dünya finalinde temsil etme hakkı kazandı. Burhan Üregül eğlence dolu aktivitelerin dahil olduğu bir Göteborg seyahati de kazanırken, yarışmada yine İstanbul'dan Rauf Uluç ikinci, Mersin'den yarışmaya katılan Osman Demir üçüncülük ödülünü kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen finale, Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson, Volvo Kamyon Doğu Avrupa Bölümü CRM ve Proje Müdürü Alco Bor basın toplantısının ardından direksiyona geçerek start verdiler. Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson konuşmasında, "Müşterilerimizin karlılığı için yakıtın her bir damlasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte müşterilerimizin sağladığı bir damla yakıt tasarrufunun tüm dünya açısından öneminin de bilincindeyiz. Volvo Kamyon olarak son teknolojiyle geliştirdiğimiz ürünlerimiz ve hizmetlerimiz ile üst seviyede yakıt tasarrufu sunuyoruz. Ancak tüm teknolojilere rağmen kısa vadede yakıt tasarrufu sürücüye bağlıdır. Bir sürücünün yılda 100 bin km yol katettiğini düşünürsek, tasarruflu kullanım ile ortalama 2 bin 500 litrelik tasarruf sağlayabildiği görülebiliyor. 100 km'de sağlanabilecek 2,5 litre yakıt tasarrufu ile tüm dünya genelindeki ticari taşımacılığı düşündüğümüzde bir damlanın bile ne kadardeğerli olduğunu söylemek hiç de zor değil. Bu nedenle Volvo olarak yakıt verimli sürüşü teşvik etmek ve bu konuda deneyimli olan sürücüleri ödüllendirmek adına dünya çapında The Driver's Fuel Challenge yarışmasını düzenliyoruz. Bu finalde Türkiye'nin en tasarruflu yakıt kullanan sürücüsünü birlikte tebrik edeceğiz ve kendisini dünya finaline yolcu edeceğiz. Yarışmanın sonunda hak kazanılan ödüller bir yana, dünyanın yakıtı en verimli kullanan sürücüsü unvanına sahip olmak en büyük ödül olacak" dedi.

Volvo Kamyon Doğu Avrupa Bölümü CRM ve Proje Müdürü Alco Bor ise, "İlk olarak size Volvo Kamyon'un yakıt verimliliğine odaklanan Every Drop Counts kampanyasından bahsetmek istiyorum. Üç yıl sürecek bu kampanya ile yakıt verimliliği ile ilgili çalışmalarımızı tüm dünyada tanıtmayı amaçlıyoruz. Biliyoruz ki daha düşük yakıt tüketimi hem müşterilerimiz hem de çevre için önemli. En verimli kamyon ve çekicilere sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca bir yandan en son teknoloji ile araç donanımlarımızı sürekli geliştirirken, diğer yandan daha basit tedbirlerle büyük tasarruflar sağlanabileceğini göstermek istiyoruz. Alınabilecek yakıt tasarrufu tedbirlerinin çeşitliliğini göstermek için, yakıt tüketimini ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan 'Her damla değerlidir' adı verilen bir felsefe sunuyoruz. The Driver's Fuel Challenge yarışması da bu felsefemizin bir parçası" diye konuştu.

Volvo Kamyon The Drivers Fuel Challenge yarışmasında 17 ülkede başvuru elemelerinden sonra 2 bin civarında yarışmacı direksiyon başına geçti. Drivers Fuel Challenge'ın tüm dünyadaki galibi, bir misafiri ile birlikte yaklaşık 15 bin dolar değerindeki bir Volvo deneyimi için özel davetiyenin sahibi olacak.

img_8615.jpg

Volvo Kamyon Doğu Avrupa Bölümü CRM ve Proje Müdürü Alco BorVolvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson --  - -   - Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson

ve Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson

img_8602.20111002165720.jpg

Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson

Cengiz TEPEBAŞ

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim